Tubantia 18 mei 2024

Nou. Daar gaan we dan. Kabinet Meikever I. Heel veel zin in. Prachtig motto ook. Hoop, Lef en Trots. Waanzinnig. Wie verzint zoiets? Dat moet wel iemand zijn geweest met een diploma in iets. Een van de laatsten. En Nederland wordt eindelijk weer van ons! Wat hebben we daar lang op moeten wachten. Het wiel moest nog uitgevonden worden! De clitoris moest nog ontdekt worden! Eeuwigheid! En heb je al naar buiten gekeken? De zon schijnt! Eindelijk! Voor het eerst! In millennia!

Tuurlijk. Het kabinet staat nog in de startblokken. Je ziet nog niet direct de resultaten. Het deporteren bijvoorbeeld. Dat moet allemaal nog op gang komen. Snap ik. Je wil eerst de infrastructuur op orde hebben. Want dat deporteren. Dat is smerig werk. Daar wil de echte, hardwerkende Nederlander zijn vingers niet aan branden. Dus daar moeten we arbeidsmigranten voor in gaan laten vliegen. En dat moet stiekem. Want dat ligt nogal gevoelig bij de achterban. Doe je niks aan. Dat is de politiek. De meeste mensen snappen dat niet. Die enorme bezuiniging op onderwijs. Ook zoiets. Daar zit gewoon een plan achter. Want je wil over 20 jaar natuurlijk ook nog verkiezingen winnen. Stabiliteit. Daar draait het allemaal om. Kleine stapjes.

Zoals die 130 kilometer per uur. Dat moet natuurlijk ook zo snel mogelijk gaan gelden binnen de bebouwde kom. Dat je zelf als echte, hardwerkende Nederlander de krapte op de woningmarkt te lijf kunt gaan. Maar dat komt nog wel. Eerst orde op zaken stellen. Zeker wat betreft het stempel dat ze op dit kabinet proberen te drukken. Extreemrechts! Wat een gotspe. Hoe kan dit nou extreemrechts zijn? Alle leden van de coalitie zijn minstens 31 keer naar de musical Soldaat van Oranje geweest! Dat is zelfs Anne Frank niet gelukt. Dat kun je toch niet extreemrechts noemen? En de btw op pretparken dan? Blijft gewoon hetzelfde!

Dat is toch gewoon socialisme. Maar dan op nationaal niveau. Nou dan. Nederland weer op 1. Daar gaat het om.

Daarom kappen we ook met de meeste ontwikkelingshulp. Eigen armoede eerst. We willen nu zelf weleens een keer ontwikkelingshulp. Dat er in Ethiopië ook eens voor ons wordt gecollecteerd. Moet je natuurlijk wel zorgen dat er ook in dit land sprake is van voldoende bittere armoe. Gaan we regelen! We krijgen het oude Nederland weer terug. Zwavelstokjes! Gaarkeukens! De pest! Bloembollen! Gezelligheid!

Natuurlijk hou je altijd van die jankerds die zeggen dat al onze plannen geen enkele kans maken omdat het haaks staat op Europese regelgeving. Maar wat hebben wij nou met Europa te maken? Wij zijn toch geen Duitsers? Wij wonen toch niet in Europa? Wij wonen in Nederland. Laat dat voor eens en altijd duidelijk zijn. Nederland heeft geen ene reet te maken met de rest van de wereld. We hoeven de wereld hier niet. Laat de wereld lekker in het buitenland blijven. En help ons met het verspreiden van die boodschap. Volgende maand. Tijdens de Europese Verkiezingen.