Tubantia 15 juli 2023

Het is natuurlijk wel gewoon allemaal de schuld van de vrouwen. Het smelten van de poolkap. Dunner wordend haar. Kutweer. Een erectie. Geen erectie. Onzijdige verkeersongelukken. Stijgende parkeertarieven op berghellingen. De nogal aan de korte kante levensverwachting bij eendagsvliegen, plofkippen en dodo’s. Het is de schuld van de vrouwen. Allemaal.

Net als couscous. Scheef hangende dakpannen. Zwarte gaten. Buikvet. Loopgraven. Loopneuzen. Looprekken. Lekke looprekken. Het totale gebrek aan organisatiegraad onder Limburgse Mergelgrot Anarchisten. Limburg zelf. De razendsnelle stofwisseling als gevolg van extreme verslavingsgevoeligheid onder Colombiaanse Papaver Slakken. Ajax. Het is de schuld van de vrouwen.

En wat te denken van lysdexie. Aardappelmoeheid. Aardappelneuzen. Aardappelmeeëters. Fruitvliegjes op de groente. Kernrampen. De Oerknal. De btw op aambeienzalf. De 81-jarige oorlog. Hele lelijke kunstheupen. Onze sterfelijkheid. De krapte op de woningmarkt in Marioepol. De hallucinerende aanval op het wokisme door de Krant van Wakker Nederland zelf. Anorexia ten gevolge van stress onder snelwandelende takken. Het centrum van Markelo. Een constante en penetrante brandlucht iets buiten Usselo. Ontbossing. IKEA. Schaamluis. Oorsuizen. Kwetsuren ten gevolge van spreekkoren in religieuze bolwerken. Hun schuld.

Parachutes die niet open gaan omdat ze nog in de verpakking zitten. Bedorven etenswaren in de bedrijfskantine van de Keuringsdienst van Waarde. De uitzichtloze situaties in zowat alle familiegraven. Doodsbedreigingen aan het adres van Jezus Christus. De ondraaglijke achterlijkheid van ons bestaan. Een sok in je gat. Iemand van de gemeente die het gras maait in Erve Asito. En vooral het op de wereld zetten van die voortdurende tsunami aan de meest verschrikkelijke miezerige misogyne mannetjes die je maar verzinnen kunt. Wij mannen zijn jullie schuld. En daar moeten jullie echt eens mee op gaan houden.

Gooi ons gewoon weg met het badwater. Slinger ons aan onze treurige wormvormige aanhangsels over de schutting. Verleg de grens van legale abortus bij de mensenmannetjes naar 67 jaar, twee weken en drie dagen. Zet ons niet langer op de wereld maar bij het vuilnis. Ontwikkel een acute testosteron allergie. Heb niet langer meelij met ons. Stap over op kweekvlees. Red de soort. Halveer de mensheid. Leer ons nederigheid. Wees beter dan ons. Want laten we wel wezen. Je hebt geen kloten aan onze kloten. Die zitten alleen maar in de weg. Klam zwetende in een hinderlaag liggende patronen des verderfs. Meer is het niet. Zet de schaar er in. De botte bijl. Versla ons met ons eigen gereedschap. Rij ons in de soep. Duw ons in een sloot. Pest ons weg. Het is klaar. Wij zijn klaar. Wij zijn af. Verlos ons van onze schulden. Ons stompzinnige geweld. Onze blinde haat. Onze voortdurende jacht op volstrekt overbodige overvloed. Maak er korte metworsten van. Sloop onze heilige huizen die niks anders zijn dan jullie gevangenissen. Weiger ons. Schrap ons. Streep ons weg. Radier uns aus.

En op dat glorieuze moment, waarop de vrouw stopt met het maken van de man, zal geen man ooit nog kunnen beweren dat de vrouw het er zelf naar gemaakt heeft.