Tubantia 17 juli 2021

Water. Daar hoef je een Tukker dus nooit voor te waarschuwen. Wij weten wat water is. Dat is gewoon super gevaarlijk spul. Zeker als er geen alcohol in zit. Water kan een mens echt beschadigen. Zo komen Twentse zuigelingen al eeuwenlang ter wereld terwijl ze voor een belachelijke 75 procent uit water bestaan. Alcoholvrij! Daarom huilen pasgeboren Tukkers ook zo hartverscheurend. Dan weet u dat ook weer.

Water zoekt altijd het laagste punt. Soms is dat handig. Als je bijvoorbeeld aan het douchen bent. Dan lijkt het water uit het plafond te komen vallen. Daar kun je dan onder gaan staan. Sommige mensen zeggen dat in Frankrijk het water omhoog spuit. Dat kan best kloppen. Dat is dan echter geen douche. Dat is een bidet. Daar moet je boven staan.

Soms komt het water uit het plafond vallen terwijl dat helemaal de bedoeling niet is. Dan is er sprake van lekkage. Als je bijvoorbeeld, verkleed als Billy the Kid, je vrouw de sporen geeft in een seksueel rollenspel en dan meteen weer weet waarom er in het Wilde Westen bijzonder weinig belangstelling bestond voor het waterbed. Ga dan maar op zoek naar een dweiltje. Voor het water. Niet voor je vrouw.

Het eigenaardige feit doet zich voor dat het water dat van de trap naar beneden druppelt eerst uit de grond omhoog gepompt moet worden. Daar zouden een aantal deskundigen eens naar moeten kijken. Dat moet toch handiger kunnen.

Omdat we in Twente met de Regge en de Dinkel twee potentieel verwoestende rivieren over ons grondgebied hebben stromen zijn we al ver voor Christus begonnen met het verwijderen van de bergen. Bergen zijn namelijk een soort van CDA’ers. Die maken het altijd erger dan absoluut nodig is. Daarom is het in Limburg op dit moment ook zo’n ontzettende bende.

Heel soms kan je over water lopen. Dan moet het wel flink gevroren hebben. Dat kan dus hetzelfde water zijn als het water waar je in de zomer daarvoor nog heerlijk hebt staan pissen. Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Je ziet er ook niks aan. Het kan zelfs zo zijn dat het water waar je in hebt staan pissen jaren later gebruikt gaat worden voor het maken van een ijsje. Dat is wel een beetje eigenaardig. Als je daar over na gaat denken. Je staat dan gewoon aan je eigen urine te likken. Maar goed. Zolang het je eigen urine is zou ik me daar niet al te druk over maken.

Dat is wel het allermooiste aan water. Dat je het heel erg vaak opnieuw kan gebruiken. Het water dat je gebruikt om een terrorist te martelen kan het water worden waarin een vluchteling verdrinkt. Of andersom. Je kan er bier van brouwen. Sloten koffie mee zetten. Ramen mee lappen. Stoepjes mee schrobben. Kelders mee vullen. Kinderen in weggooien.  

En je handen mee wassen. Behalve bij een ramp die voorkomen had kunnen worden. Dan is water niet afdoende. Was ze dan in onschuld.