Zwarte Cross Vrijdag 2022

Goedenmiddag Zwarte Crossers! Na een pauze die ongeveer even lang heeft geduurd als de tijd die  Mark Rutte nodig heeft om zich te herinneren waar zijn hij zijn voorhuid ook alweer gelaten heeft… mijn voorhuid.. ik heb nooit een voorhuid gehad.. .en zo ja dan heb ik daar geen actieve herinnering aan.. voorhuid.. voorhuid..oh ja…die! Die voorhuid! Die zit vast aan mijn lul….nu het dan eindelijk weer mag, kunnen we dan eindelijk onze oud-Teutonische Strijdkreet weer van stal halen: Wir sind Wieder da! En, excusez le mot, wat hebben we er godverdomme weer zin in! Het belooft weer een Feest der Beschaving te worden waar niet belachelijk veel word gezopen, niet misdadig veel wordt geblowd, niet in konten wordt geknepen en op geen enkele wijze een persoon van het vrouwelijke geslacht seksistisch bejegend wordt want we zijn hier godverdomme niet bij de Formule 1. Dit is de Zwarte Cross! Het D66 onder de festivals! Verfijnd als een blinde kapper die met een motormaaier een Brazillian Wax doet ! Delicaat als het maagdenvlies van Bobbie Eden. Smaakvol als een geflambeerde aambei op een uitgebakken anus. Ook dit jaar gaan we weer ons best doen, lieve vrienden en vriendinnen van de Zwarte Cross, om het allemaal weer keurig binnen de lijntjes te laten verlopen. Aanstaande maandag komt er een groep Oekraïners die over het festivalterrein en de camping zullen lopen en die moeten dan echt het idee krijgen: Ach, die oorlog in de Donbas. Het valt eigenlijk allemaal nog hartstikke mee als je het vergelijkt met deze teringbende. Ik wens jullie allemaal succes! Traditiegetrouw hou ik u iedere dag op de hoogte van het nieuws uit de rest van de wereld en we beginnen met Buitenlands Nieuws. In China zijn de afgelopen week de laatste drie nog levende Oeigoeren gestorven in een strafkamp. Dat is hartstikke fijn nieuws want nu worden de Oeigoeren niet meer vervolgd! Van harte gefeliciteerd Oeigoeren! Volgens de Chinezen zelf is dit nepnieuws en zijn er nog Oeigoeren zat maar volgens Amnesty International zijn dat geen Oeigoeren maar Oeioeigoeren en zelfs Oeioeioeigoeren en dat is gewoon een heel ander soort. China belooft nu ook de Oeioeigoeren en de Oeioeioeigoeren uit te roeien zodat in ieder geval dat misverstand de wereld uit is.  Ik moet er wel even bij zeggen dat ik deze grap vertel in de compacte versie. Er is ook nog een vergelijkbare mop en die duurt 36 minuten om te vertellen. Die gaat over de oeioeioeioeioeioeioeioeioeioeigoeren en de … Nou ja. U snapt wat ik bedoel. In datzelfde China is een man overleden aan totale uitputting nadat hij 17 jaar had lopen zoeken naar zijn fiets. Die had hij tegen de Muur gezet. En ja. Dat ding is 21.196 kilometer lang.

Amerika. In Amerika is de ex-vrouw van Donald Trump overleden. Donald Trump zelf ontkent alles. Tijdens een schietpartij op een school in New York zijn gisteren geen gewonden gevallen. De dader was spastisch. Gelukkig maar. Er is wel enorm veel schade aan het plafond. De Amerikaanse president Joe Biden is vorige week vrijdag van zijn fiets gevallen. Hij krijgt nu een andere fiets. Met zijwieltjes. Mexico. In Mexico zijn tijdens een schietpartij tussen twee  rivaliserende drugsbendes ook al geen gewonden gevallen. Wel een heleboel doden. Rusland. Door verregaande militaire incompetentie zijn de Russen zo goed als totaal door hun soldaten heen. Poetin is nu aan het bellen met Halbe Zijlstra en Koning Willem Alexander.  Dezelfde Poetin heeft opnieuw gedreigd met het gooien van een atoombom. De bekende Nederlandse Milieuactivist Johan Vollenbroek denkt dat hij daar niet de goeie vergunning voor heeft en spant een rechtszaak aan. Engeland. De Britse premier Boris Johnson die afgelopen week aftrad als Britse premier blijkt nu toch nog steeds de Britse premier te zijn. Hij is inmiddels weer op Downingstreet 10 gesignaleerd in vermomming. met een fopbril en fopneus terwijl hij heel hard aan het zingen is: head shoulder knee and toe knee and toe.  Tante Rikie is not a mu zet. Am use et. Et not ame. Den is doar nit blie met. En in Pakistan is een bomaanslag gepleegd op een bruiloft. En dat vinden wij hier in Oost Nederland heel apart. Een bomaanslag op een bruiloft. Wij doen vaak een envelop. Italië. In Italië is een bergbeklimmer overleden. Niet op een berg. Gewoon thuis in bed. Asbestkanker. En in Oostenrijk is een man met asbestkanker overleden. Niet aan asbestkanker. Maar na een struikelpartij in de Alpen. Nou. Zo zie je maar weer. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Zuid Afrika. In Zuid Afrika is de beroemde anti-apartheids activist Nelson Mandela overleden. Maar dat is al wel een tijdje terug.

Showbissnieuws. De vraag die Hennie Vrienten zichzelf 40 jaar geleden stelde kan dan eindelijk beantwoord worden. Ja. Dit is alles. De bekende Engelse beatgroep de Rolling Stones gaan het komend najaar weer op tournee. Nou ja. Tournee. Ze spelen gewoon honderd keer achter elkaar dezelfde set op hetzelfde podium voor hetzelfde publiek en het fijne is dat echt helemaal niemand dat in de gaten heeft. Als speciale verrassing doet Brian Jones ook alle optredens weer mee! Nog meer showbissnieuws. Tijdens het beroemde Glastonburyfestival in Engeland is de charismatische zanger van de reggeaband Lost in Smoke al drie weken zwaargewond aan het raken. Snap ik niet. Hoe kun je nu al drie weken zwaar gewond aan het raken zijn. Oh wacht. Hij was zo stoned als een kanarie van plan om te gaan stagediven maar durfde net dat laatste stapje niet te zetten. Glastonbury is inmiddels alweer drie weken afgelopen en de zanger van de reggeaband Lost in Smoke bevindt zich ergens in een trailer met diverse podiumonderdelen. Er wordt naar hem gezocht met honden. Drugshonden. Ja. Dat snap ik. Dubai. In Dubai is de bekende Nederlandse rapper Lil Kleine afgelopen nacht alweer niet van de 94ste verdieping van het balkon van zijn hotel gevallen. Jammer.

Heb ik nog wat Binnenlands Nieuws. De chaos op Schiphol neemt inmiddels zulke dramatische vormen aan dat er inmiddels koffers terug worden gevonden van tijdens de Tweede Wereldoorlog gedeporteerde Joden. En het rare is, die Joden gingen niet eens met het vliegtuig, dat was voor de Duitsers destijds volstrekt onbetaalbaar, de Duitse versie van Easy Jet, Einfach Flieger, dat bestond nog niet, die moesten allemaal met de trein! Hoe die koffers dan ook vanuit Polen op Schiphol zijn beland, het zal wel altijd een raadsel blijven. In ieder geval voor de Nederlandse Spoorwegen die niet weten hoe dit in godsnaam mogelijk is maar ze zetten wel alvast bussen in. En ja. Dat zou ik ook doen. Gewoon bussen in zetten. Ter Apel. In Ter Apel hebben afgelopen nacht weer een heleboel mensen buiten geslapen.  Gelukkig geen Nederlandse mensen uit Ter Apel zelf. Dus dat interesseert ons verder geen reet. Valkenburg. Naar nu blijkt is Valkenburg afgelopen voorjaar onstnapt aan een ramp. Enorme overstromingen zorgden voor miljarden schade en maar liefst 21 doden. Maar goed dat deze overstromingen zich voordeden in Australië. Maar je voelt het. Het komt steeds dichterbij. In datzelfde Limburg is deze week de bekende politicus R. Knops vrijgesproken van corruptie. Niet dat hij onschuldig was. Verre van dat. Het is alleen gebleken dat iedereen die zich in Limburg bezig houdt met politiek zo corrupt is als een Columbiaanse varkensfluisteraar en als we dus iedere corrupte Limburgse politicus voor het gerecht zouden slepen zou Limburg zo goed als onbestuurbaar worden waardoor er voor gekozen is om per direkt dagblad De Limburger te verbieden en voor het echte nieuws te verwijzen naar de Facebookpagina van het CDA Schin op Geul.

Sportberichten. Tijdens een val van de 94ste  verdieping van het balkon van zijn hotel in Dubai heeft de Duitse atleet  Gunther Runther het wereldrecord op de 200 meter met maar liefst 5 hele seconden verbeterd. Jammer genoeg met net iets teveel rugwind. Tijdens de Tour de France is de Jamaicaanse wielrenner Bobbie Boltrow als eerste over de streep gegaan in Parijs. Dat is wel acht dagen te vroeg. Maar goed. Gelukkig deed hij helemaal niet mee aan de Tour de France. Bobbie Boltrow staat inmiddels klaar voor zijn eerste sprong in  Garmisch Partenkirchen. Het is alleen nog wachten op de eerste sneeuw. En tijdens een partijtje schaak zijn vorige week vrijdag 21 doden en 234 gewonden gevallen. Het potje schaak vond plaats in een schuilkelder onder een theater in Charkov. Sluit ik af met het dagelijkse festivalnieuws. Het gecancelde optreden van Mart Hoogkamer gaat morgenavond toch door! Wel op een andere locatie. In een schuilkelder onder een theater in Charkov. In tegenstelling tot eerdere geruchten gaat het optreden van Marco Borsato op de Blagenweide morgenmiddag definitief niet door.  De organisatie weet dat veel bezoekers teleurgesteld zullen zijn omdat die nou net wilden vieren dat ze 25 jaar geleden op precies diezelfde Blagenweide door precies diezelfde Marco Borsato ontmaagd zijn. U kunt deze bezoekers herkennen doordat ze zo zat als een kanon met ontbloot bovenlijf op afgeragde klompen over het festivalterrein zwalken terwijl ze Jovink liederen proberen te zingen. Loop effen achter die jongens aan en zing ze zelf zachtjes in het oor: Vandaag is rood de kleur van je poeperd. En mocht er tijdens de dagelijkse cross plotseling een tank over de baan rijden met een grote Z op de zijkant geschilderd, dat zijn dan niet de Russen zelf , dat is Gideon van Meijeren.  De organisatie vraagt u vriendelijk om deze tank op zijn kop aan een viaduct boven de N18 te hangen. Omdat de boeren ook op de Zwarte Cross graag even actie willen voeren staat er vanavond een blokkade gepland van 5000 tractoren voor het kraampje met vegetarische loempia’s op de Theaterweide. Omdat die 5000 tractoren nogal wat ruimte in nemen worden de overige 200 duizend bezoekers verzocht even te verkassen. Naar een weiland. Bij Stroe. Om een volgende enorm desastreuze uitbraak van corona te voorkomen vraagt de organisatie u vriendelijk om u de komende 3 dagen niet te douchen zodat die anderhalve meter afstand houden echt helemaal vanzelf gaat akelige smerige stinkerds da’j d’r rond loopt! En over rondlopen gesproken. U mag dat uit solidariteit met de boeren doen met een rode boerenzakdoek in uw kontzak wees dan echter niet verbaasd als u zich aanstaande maandag bij uw huisarts moet melden met apenpokken. Stelletje homo’s. De stunt met de houwitzer die vanaf het hoofdpodium zou gaan proberen 1 zwaluw uit de lucht te schieten gaat niet door. Die houwitzer staat nog in de Oekraïne. Het is wel gewoon zomer. We hebben wel een mooie vervangende stunt bedacht door iedere avond met een onderzeeboot onder datzelfde hoofdpodium door te varen. Omdat de organisatie heel erg graag wil dat het zo snel mogelijk weer vrede wordt in Europa hebben we besloten dat Oekraïne en Rusland niet meer bij Europa horen. Het is vrede!! Ook weer opgelost. En er zijn heel veel klachten binnen gekomen over de gestegen prijs van het bier en de vreterij maar van die kritiek daar klopt gewoon geen kloten van. Alleen de muntjes zijn duurder geworden. Je kunt daar nog net zoveel bier voor halen. Zo. En nu Tante Rikie afscheid neemt van dit festival gaan er ook vele geruchten dat zij zal worden vervangen door niemand minder dan Sirgid Kaag. Daar klopt niks van. Het is Sigrid Kaag. En de Zwarte Cross is donders blij met Sigrid Kaag als opvolger van Tante Rikie en we kunnen niet wachten om haar volgend jaar tijdens de grandioze opening over de Megatent te schieten. Met een Houwitzer. Helemaal naar Den Haag. Waar Dinand Woesthof de ex-zanger van Kane haar op zal vangen. Of niet. Dat luistert best nauw op die afstanden. Maar we doen ons best. Zoals we elk jaar ons best doen. Om van de Zwarte Cross het allermooiste festival ter wereld te maken. Nou ja. Van Nederland. Van Lichtenvoorde. Ex aequo met de jaarlijkse braderie. Vrienden en vriendinnen. Het gaat hartstikke warm worden de komende dagen. Dus. Drink voldoende. En smeert u zichzelf goed in. Niet iedereen heeft zonnebrandcreme bij zich. Hoeft ook niet. Struin dan even over het terrein en zoek naar een volgespoten condoom. Vergelijkbaar met factor 40-45. Gaat de huid ook nog eens heel mooi van glanzen. Dames. Heren. Tot morn!