Tubantia 1 augustus 2020

Ik weet niet hoe het met mijn geliefde lezers is, maar Meneertje Manuel is wel weer toe aan een aanslag. Hoeft niet zo’n hele grote te zijn. Al denk ik dat een aanslag van het kaliber 9/11 over de gehele aardbol met gejuich zou worden ontvangen. We willen zo graag de zinnen verzetten. Niet meer dat geneuzel op miezerig, microscopisch niveau. Ouderwets onbenullig geweld op grote schaal. Daar zijn we aan toe.

Het maakt me niet zoveel uit op welk motief dat geweld gebaseerd zal zijn.  Mag van mij religieus zijn. Al begrijp ik de praktische moeilijkheden. Want hoe blaas je jezelf op in een rij als er nergens meer een fatsoenlijke rij te vinden is? Je zou de mensen kunnen vragen om allemaal wat dichter op elkaar te kruipen maar dan ben je natuurlijk wel het verrassingseffect kwijt. En ja, je bent welliswaar een zelfmoordterrorist, maar je wil natuurlijk niet dat virus oplopen. Dat is voor die 72 maagden ook niet leuk, die je soppend op staan te wachten bij de artiesteningang van het Paradijs, om er dan alleen maar achter te komen dat Mister Lover Lover Boy eerst nog even veertien dagen in quarantaine moet.  

De keuze van het doelwit is nog wel een dingetje. Je wilt natuurlijk met een aanslag bewerkstelligen dat de mensheid weer gaat zwelgen in onderlinge solidariteit en compassie en daarom is een aanslag op de paus niet zo’n heel goed idee. Ook Trump, Baudet, Wilders, Roelvink en Bolsanaro vallen af. Beter is het om een doelwit te kiezen waar de gehele wereldbevolking zich in kan vinden. Zoals kutweer. We moeten dus een onbenullige aanslag gaan plegen op kutweer. 

Hoe gaan we dat doen? Met passagiersvliegtuigen. Die laden we helemaal vol en die vliegen zich dan te pletter op het kutweer. Dat kan volgens mij all-inclusive. En dat zorgt ervoor dat er minder mensen hoeven te worden ontslagen bij de KLM. Hoewel je na ieder neergestort vliegtuig wel blijft zitten met een kostenpost ‘onvoorzien’. Dat weer een negatieve invloed heeft op de werkgelegenheid. Kom ik nog op terug.

Het droomscenario is toch wel een enorme aanslag op Amerikaans grondgebied. Het liefst ook nog door de Chinezen, zodat we de komende 50 jaar weten wat ons te doen staat. Doe maar op 10 september. Is toch lachen! Een mooi idee voor een aanslag zou zijn om met honderduizend terroristen de Muur van Trump om te duwen. Maar dat lijkt me bij nader inzien lang niet gewelddadig genoeg. There shall be blood! Doe dit keer maar iets met een atoombom. Dat is ons al in tientallen Amerikaanse tv-series beloofd, het zou eens een keer tijd worden. Voor het beste resultaat zou ik een tactische atoombom laten ontploffen in Disneyworld. Daar loopt ieder moment van de dag wel ergens een Chinees langs een beveiligingscamera. En dan kan Trump de verkiezingen door laten gaan. Omdat hij die nu wel gaat winnen.