Tubantia 11 maart 2023

Om de alsmaar toenemende armoe in ons land onder de aandacht te brengen zullen de komende week, verspreid over onze prachtige provincie, tienduizend uitkeringsgerechtigden ondersteboven langs de kant van de weg worden gehangen. Om deze actie tot een ongekend en daverend succes te maken zijn we op dit moment nog op zoek naar 9999 armoedzaaiers die straks naast ons bungelende boegbeeld Jack van Gelder willen gaan hangen. Natuurlijk zullen deze vrijwilligers dit niet helemaal voor niks hoeven te doen. Er zijn prachtige prijzen te winnen! Wat dacht u van een half uur gratis stroom! Of een diepvriesmaaltijd! Die u dan op kan laten warmen! Bij de winnaar van dat half uur gratis stroom! Wel eventjes kortsluiten!

Wat we verder nog in de aanbieding hebben? Een zak aardappelen. 31 uien. Twaalf en een halve krop sla. Wintertrui met afbeelding Schaapachtig Lachend Rendier. Een ventiel voor een VanMoof. Rechter dameswandelschoen maat 35. En een magnetron. Kapot. Leuk voor in de tuin. Met daarin een halve krop sla. Tip!

We hebben ook dingen weten in te zamelen voor de armoedzaaier die eigenlijk alles al niet heeft. Wat dacht u van een kruiwagen vol geel zand van het merk Gratis Af Te Halen! Wel zelf even een kruiwagen mee nemen. Ook hebben we voor de mensen die het niet meer zien zitten een Schitterend Uitzicht op een Villawijk naar Keuze in de aanbieding. Leuk voor het hele gezin! Ook is er een prachtige sportauto beschikbaar gesteld door de Rotary afdeling Eppenzolder waar naar gezwaaid mag worden. Dat kan dan gewoon tijdens dat op de kop langs de kant van de weg hangen. U waant zich in een soort van Efteling! Maar dan anders!

Ook hebben we een heleboel dingen weten in te zamelen waar je eigenlijk geen ene reet aan hebt maar waarvan het toch ook zonde zou zijn als iemand anders er mee aan de haal zou gaan. Zoals een distributieriem voor een Russische tank. Een schilderij zonder lijst. Een lijst zonder schilderij. Een kwast. (Ongebruikt) Damesverband.(Gebruikt) Jaarkaart F.C. Twente seizoen 71-72. De contactsleutel van een Russische tank. Heel veel oud papier. Zak eikels. Handtekening Willem Drees. Lekke bal. EHBO-trommel uit een Russische tank. (Leeg)

Natuurlijk is er ook een hoofdprijs. Helaas geen Vaste Baan. Dat viel net even buiten het budget. Maar we denken dat we voor de winnaar toch iets fantastisch in de aanbieding hebben: Vrijwilliger bij de Voedselbank! Let op! Het gaat hier om een positie als vrijwilliger bij de Voedselbank in Marioepol! Wel even zelf het vervoer regelen. En probeer eerst nog die trui met dat Schaapachtig Lachend Rendier te winnen. Hun verwarming is kapot.

Uiteindelijk is het streven om alle 1 miljoen Nederlands armoedzaaiers op de kop langs de kant van de weg te hangen. Als krachtig symbool. Maar ja. Zoveel wegen hebben we niet. Nog niet. Ons voorstel is dan ook om eerst te investeren in zoveel mogelijk nieuw asfalt. Dan volgt de armoedebestrijding vanzelf.