Tubantia 4 maart 2023

Nou. Dat weten we dan ook weer. De oorspronkelijke bewoners van Twente waren zwart. Geeft helemaal niks. Zwart is oké. Zwart is goed. Zwart is lekker.  Al heb ik wel een aantal vragen. Hoe zijn we met die swingende genetische informatie in hemelsnaam bij de boerendansers beland? En waarom draait iedere geheime zender hier de godganse dag van die hopeloos houterige inferieure schlagermuziek in plaats van de complete werken van de geniale Charles Mingus? Waarom hebben we de lichtvoetigheid van de jazz ingeruild voor het armzalige geklos van het klompenproletariaat? En waarom wel Marga Bult en niet Tina Turner? Vragen. Vragen. Vragen.

De oorspronkelijk zwarte bevolking van Twente lijkt zich geconcentreerd te hebben in het gebied dat we nu kennen als Tubbergen. Die gemeente gaan we dan ook, uit goed fatsoen, teruggeven aan de nazaten van hun ooit met veel geweld verdreven voorouders. Natuurlijk zal er voor de huidige bewoners van Tubbergen vervangende woonruimte gezocht moeten worden. We zijn daarover in overleg met de eigenaresse van Landhotel ’t Elshuys. ( Moet nog wel even flink verbouwd worden!) De rest van de gemeente zal zo snel mogelijk tegen de vlakte gaan om plek te maken voor een plantage. In overleg met de nieuwe eigenaar zal daar overigens niks op verbouwd gaan worden. Ze willen daar niet opnieuw dezelfde fout gaan maken. Het moet dus niet op werk gaan lijken.

Uit hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat er tienduizend jaar geleden nergens op het Twentse platteland van die spuuglelijke megastallen te vinden waren. Een commissie adviseert dan ook om terug te gaan naar de oorspronkelijke situatie zodat we de komende jaren weer lekker in onze blote kont achter de mammoeten aan gaan rennen. Die mammoeten moeten alleen nog wel even geregeld worden. AliExpress? De Welkoop? Petsplace? Iemand?

Er is overigens ook een tijd geweest dat er helemaal niemand in Twente woonachtig was. Drie minuten na de Oerknal bijvoorbeeld. Mochten we besluiten om helemaal terug te gaan naar die situatie dan heeft het bijvoorbeeld weinig zin om alsnog een Provinciale Staten-verkiezing te organiseren. Sneu natuurlijk voor de BBB en de eclatante overwinning die aan die neus voorbij gaat maar dat moet dan maar. Het gaat hier om het algemeen belang. En drie minuten na de Oerknal is er zo goed als niks en het grote voordeel aan zo goed als niks is dat dan zo goed als alles het algemene belang zal dienen. Zijn er nog vragen?

Natuurlijk. Er zijn op dit moment ook een heleboel mensen die vinden dat je niet in het verleden moet blijven hangen. Die mensen vinden het dan ook volstrekt onzinnig om waarde te hechten aan de ontdekking dat de oorspronkelijke bewoners van Twente zwart waren. Dat mag. Het is hier een vrij land. Een vrij racistisch land. Hou er alleen rekening mee dat ooit in een verre toekomst de aarde verzwolgen gaat worden door de zon. En ja. Dan komt de aap uit de mouw. Dan zijn we allemaal zwart.