Tubantia 11 november 2023

Tukkers zijn te duur. Dat zeg ik niet. Dat zegt een Zorgverzekeraar. Ik zou dat zelf nooit durven zeggen. Ik vind Tukkers ook niet te duur. Ik vind Zorgverzekeraars te duur. Maar goed. Volgens de Zorgverzekeraar leeft de Tukker veel te ongezond. Ik vind dat wel mee vallen. Volgens mij leven de Palestijnen in Gaza een stuk ongezonder. Krijgen die daar nu ook hun Zorgverzekeraar op hun dak? Dat de premie noodgedwongen een tikkeltje omhoog moet. Een piepklein tikkeltje. Van zo’n 3000 procent.

Die ongezonde levensstijl heeft overigens niks te maken met gemakzucht. Ik ken een Tukker die rookt nog als een schoorsteen. Dat is zijn goed recht. Ik zie dat als het plegen van abortus door de volwassen baby zelf. Dat roken is echter zo’n kostbare bezigheid geworden dat hij er een baantje bij heeft moeten nemen. Hij is dus inmiddels 40 uur per week extra kwijt alleen maar om door te kunnen blijven roken. En dat is gewoon ontzettend ongezond voor de mens. Overheid! Doe daar wat aan!

Niet alle Tukkers zijn overigens te duur. Het zijn vooral de arme Tukkers. Arme Tukkers zijn te duur. Die krijgen ook altijd last van juist die kwaaltjes die ze zich helemaal niet kunnen veroorloven. Maar ja. Zeg maar eens tegen een Tukker dat iets mijlenver boven zijn budget ligt. Dat een levensbedreigende ontsteking als de Hortanus Teelballus Vol Bloeiende Mossus hartstikke zeldzaam is en dat ze dat experimentele medicijn helemaal nooit kunnen betalen en dat ze in principe veel beter af zijn zonder die nare ontsteking waarbij het scrotum niet alleen met een dun laagje mos bedekt raakt maar ook nog eens vrucht gaat dragen en zo ver uit begint te rekken dat de patiënt er ‘den geheel’n dag over lijkt te struikelen’. En dat heerlijks zou dan aan zijn neus voorbij gaan? Nooit! Dat pikt de Tukker niet. Dus dan gaat hij zoeken op internet. En dan bestelt hij zo’n ontsteking. Via AliExpress. Of Amazon. Of gewoon bij de plaatselijke Welkoop.  

Gezonde Tukkers zijn trouwens ook te duur. Want die leven te lang. Veel te lang. Als je als 100-jarige Tukker met een foto in deze krant komt moet je je natuurlijk de ogen uit de kop schamen. Want daar had ook een rouwadvertentie kunnen staan. Gezondheid kost de samenleving gewoon klauwen met geld. Sterker nog. Als we per direct het roken van een pak zware shag per dag verplicht stellen en daar ook nog een drugsverslaving naar keuze bij doen plus een verplicht weekendje in een Bed en Breakfast in Gaza opdat geen enkele Tukker langer dan 5 minuten van zijn pensioen kan genieten dan hebben we niet alleen de crisis in de gezondheidszorg maar ook nog eens de woningnood en de dagelijkse files op de A35 opgelost. Maar dat moet je natuurlijk wel willen. Want dat zou betekenen dat we rekening houden met de ander. Zodat we uiteindelijk alleen nog maar  sterven uit solidariteit.