Tubantia 18 november 2023

Dus. De mensen die beloven dat ze het dit keer helemaal anders gaan doen zijn exact dezelfde mensen die het de vorige keer helemaal verkeerd hebben gedaan. Nou. Dat schept vertrouwen! Alsof een terrorist van Hamas vanuit een tunnel roept dat ze absoluut geen gebruik maken van tunnels en mochten er toch tunnels gevonden worden dan zijn dat tunnels van de oude Hamas waar de nieuwe Hamas toch moeilijk verantwoordelijk voor kan worden gehouden. Om zich dan na de verkiezingen weer heel snel te verstoppen. In diezelfde tunnels.

Vlak voor de verkiezingen kan alles. Geert Wilders blijkt plots een hele aardige man die weliswaar nog steeds alle moslims wil deporteren maar dan wel in extreem vrolijk versierde treintjes met wapperende vlaggetjes en knuffels voor de allerkleinsten want dit is hier tenslotte Gaza niet en dat willen we graag zo houden. De VVD claimt de enige arbeiderspartij van Nederland te zijn en weet de Telegraaf zelfs zover te krijgen dat die in grote letters op de voorpagina de vraag der vragen stellen: WAS MARK RUTTE STIEKEM VAN DE SP? De voormannen van de SGP staan het ene moment te demonstreren op de stoep voor een abortuskliniek en het andere moment te applaudisseren bij het bombarderen van een Palestijnse kraamkamer en weten dat in een adembenemende spagaat allebei ook nog eens te verkopen als naastenliefde in de gelukzalige wetenschap dat ze daar dankzij het rotsvaste geloof in de enige en ware God bij het betreden van de hemelpoort geen enkele actieve herinnering meer aan zullen hebben. Ze hebben allemaal hun eigen tunnels.

Er gaat ook dit keer niks veranderen. De NSC is het CDA maar dan met andere letters. Het CDA is het CDA maar dan met dezelfde letters. De BBB is het CDA maar dan in chocoladeletters. GroenLinksPvdA is het CDA maar dan met rare letters. De VVD is het CDA maar dan zonder letters.

Alles blijft zoals het is. Kan ook niet anders. We kunnen wel iedere keer opnieuw verkiezingen organiseren maar dat is vrij zinloos in een land dat al eeuwen zo goed als hetzelfde blijft. En dat doet het. Want de mensen die een voorsprong hebben opgebouwd op de anderen zullen die voorsprong nooit uit handen geven omdat die voorsprong er nu eenmaal voor zorgt dat ze leven als godvergeten koningen in een land vol luizen. En dat doen ze. Er leven miljoenen Nederlanders in onvoorstelbare rijkdom en als u zich afvraagt waarom er nooit iets veranderd in dit land staan zij dat antwoord voor u iedere ochtend in de spiegel te schreeuwen: ‘Het gaat gewoon hartstikke goed in dit land!’

Politiek is in dit land niks dan georganiseerd eigenbelang. Boeren voor boeren. Moslims voor moslims. 50 plussers voor 50 plussers. Wit voor Wit. Rood voor Rood. Gall voor Gall. Succes is uw eigen keuze. Alle tegenslag is de schuld van de anderen. En dan het liefst van die anderen die zich zelf niet kunnen verdedigen.