Tubantia 12 December 2020

Er gaat een gerucht dat Meneertje Manuel binnenkort een optreden moet verzorgen in het Vaticaan. Voor de Paus. Dat gerucht wil ik graag uit de wereld helpen. Meneertje Manuel treedt binnenkort niet op in het Vaticaan. Meneertje Manuel treedt binnenkort wel op in het Postillion Hotel in Deventer. Maar dat is besloten. Daar mag Jezus niet eens bij aanwezig zijn. Dan weet u dat. Meneertje Manuel treedt dus niet op voor de Paus. Ergens is dat enorm spijtig. Want met een optreden voor de Paus was het kostje van Meneertje Manuel natuurlijk wel gekocht! Denk aan de enorme hoeveelheid publiciteit! En de airplay op Radio Vaticaan! En de reiskosten! 19 cent per kilometer! Dat is een jaarinkomen! Zowat!

Maar ik ga daar niet over liegen. Meneertje Manuel treedt niet op in het Vaticaan. Ook niet in de parkeergarage onder het Vaticaan. Dat had op zich nog wel gekund. Maar dan was daar door Meneertje Manuel zuiver over gecommuniceerd. Dat mijn volgelingen zich niet hoeven te bekeren tot het katholicisme. Dat ze alleen maar een kaartje voor de parkeergarage aan hoeven te schaffen. Maar ook dat is nergens voor nodig. Want Meneertje Manuel treedt niet op onder het Vaticaan. Dat zijn aan leugens grenzende geruchten, alleen maar bedoeld om de carriere van Meneertje Manuel moedwillig te beschadigen.

Meneertje Manuel treedt ook niet op in Mekka. Ik zeg het er maar vast bij. Want er zijn altijd mensen die denken: ‘ Meneertje Manuel treedt niet op in het Vaticaan? Dan zal dat optreden wel verplaatst zijn naar Mekka!!’  Nee. Ik treed niet op in Mekka. Ook niet onder Mekka. Of naast Mekka. Dat heeft u dan vast verkeerd begrepen. Dat stond verkeerd op Twitter. Dat moet Mars zijn. Meneertje Manuel live op Mars! Dat is het plan. Ik ben alleen nog aan het wachten op Elon Musk die het vervoer zal regelen. Want dat is best een afstand. Helemaal naar Mars. Met een versterker op je rug.

Nee hoor. Meneertje Manuel gaat helemaal niet naar Mars om daar een optreden te verzorgen. Ook dat is een ordinaire leugen! Wat zou ik daar ook moeten doen? Het halve heelal doorfietsen en daar dan een lege zaal aantreffen? Die lege zalen kan ik hier ook aantreffen. Laat mij maar fijn geworden in het Postillion Hotel in Deventer! Daar zitten dan 30 toeschouwers. Net zoveel als in de Heineken Music Hall! Als je in het Postillion Hotel in Deventer net zoveel publiek trekt als in de Heineken Music Hall, dan ben je echt een hele grote! Daar hoef je niet allerlei spectaculaire publiciteitsstunts voor te verzinnen. Dan is het gewoon zoals het is. Dan ben je de bouwvakker onder de artiesten. En meer is het ook niet. Een artiest in Nederland moet zijn plek kennen. Je kan het proberen te verbergen onder een heleboel onzinnige pracht en praal. Je mag zelfs het Vaticaan op je speellijst zetten. Het blijft gewoon theater.