Tubantia 15 Augustus 2020

Daar ben je dan mooi klaar mee. Moet je voor de dagelijkse boodschappen ineens helemaal naar Zuid Deurningen. Het is een absolute schande! Vooral ook omdat er helemaal geen supermarkt te vinden is in Zuid Deurningen. En dat komt dan weer omdat Zuid Deurningen niet eens bestaat. Dat heet daar Denekamp. En in Denekamp wil je nog niet opgezet worden gevonden.

Moet je dus helemaal naar Nordhorn! Nordhorn! Nordhorn ligt gewoon in een ander land! Dat kan dus alleen maar in Nederland. Dat je door een ambtenaar je eigen land wordt uitgepest. Dat is toch niet meer uit te leggen aan de mensen thuis! Zeker niet omdat de problemen in allereerste instantie zijn ontstaan door bezoekers uit datzelfde Nordhorn. Die onder het smoesje van ‘mahl billiger Kaffee kaufen’ maandenlang door je supermarkt in Noord Deurningen hebben lopen hoesten. 

Het zou me niet verbazen als die allemaal werkzaam zijn in de Lidl aan de Borkener Hof in Nordhorn. Want leer mij de Duitsers kennen! Die verwarren ‘Internationale Solidariteit’ wel vaker met het aloude ‘Invasie’. Als ik in Noord Deurningen zou wonen, dan wist ik het wel. Dan zou ik de komende nacht op mijn fietsje door het pikkedonker naar Nordhorn rijden om in de plaatselijke dierentuin een paar grieperige vleermuizen over het hek te gooien. Doe er een briefje bij. Geef in dat briefje de schuld aan Denekamp. Vertel de Duitsers dat Natura Docet nog wel een opgezette olifant kan gebruiken. Misschien alvast een kleine kiepauto op de parkeerplaats met voldoende zaagsel voor niet alleen een olifant maar ook nog een Duitse supermarkteigenaar. Resultaat gegarandeerd!

Het zou toch wat zijn als ze ook in Noord Deurningen, al is het dik 75 jaar te laat, eindelijk in verzet gaan komen. En waarom stoppen bij Noord Deurningen? Ik zie opeens een heleboel Nederlandse grensbewoners voor me die iedere ochtend met een flinke loopneus supermarkten in het vijandige Duitsland overspoelen. Die zouden we dan  de Deurningen Defence Force kunnen noemen. André Rieu die vanuit Limburg de troepen richting Keulen dirigeert. Daniël Lohues die vanuit Bourtange oprukt naar Hamburg. En dan de Duitse Waddeneilanden laten bezoeken door de Jeugd Mariniers Compagnie Appelhof. 

We kunnen toch niet toelaten dat een hardwerkende middenstander uit Noord Deurningen kapot wordt gemaakt door Duits winkelpubliek! En wees nou niet zo naïef. Ze stoppen echt niet bij Noord Deurningen! Er zijn al Duitsers gesignaleerd in Zeeland! En hoe zijn die in Zeeland gekomen? Over de A15 en de N57! Die hebben Rotterdam allang weer in het snotje. Die Duitsers zijn echt overal. Ik ga niet zo ver dat ik ze een virus zou willen noemen. Maar het scheelt verdomd weinig! Nederland, let op uw saeck! Den Haag staat op omvallen! Zeker. Er is nog wat futiel verzet in de Schilderswijk. Maar het Binnenhof is inmiddels uitgestorven. Ons parlement is gevlucht naar Londen! De Duitsers kunnen gewoon doorlopen! Hilfe! Hilfe!!