Tubantia 16 juli 2022

De Nederlandse Cultuur. Daar horen de boeren bij. Zeker. Boeren zijn onderdeel van de Nederlandse Cultuur. Net als slavernij. Satire. En witte bonen in tomatensaus. Niet alle witte bonen in tomatensaus. Er worden ook witte bonen in tomatensaus verkocht waarvan de witte bonen zijn gekweekt in Zuid Amerika. Dat zijn er niet veel. Volgens de LTO gaat het hier op jaarbasis om anderhalf potje vol. Maar mocht u dus met dat anderhalve potje vol witte bonen in tomatensaus bij de kassa staan, weet dan dat u daar niet gaat betalen voor een onvervalst stukje Nederlandse Cultuur. Er zal wel veelvuldig over geklaagd worden. Dat die witte bonen in  tomatensaus zo snel mogelijk moeten oprotten naar hun eigen land. Dat is dan wel weer een typisch onderdeel van de Nederlandse Cultuur.

Russische olie verhandelen in Rotterdam. De Russische georganiseerde misdaad helpen op de Amsterdamse Zuidas. Russische oorlogsmisdaden bagatelliseren in het Nederlandse parlement. Haring met ui. Drop. Allemaal typisch Nederlands. Net als de handel in drugs. Het gebruik van drugs. Het klagen over drugs. De handel in drugs uitbesteden aan de Marokkanen. De Marokkanen verwijten dat ze onze samenleving overspoelen met drugs. Die drugs natuurlijk wel zelf blijven gebruiken. Typisch.

De A1. De N18. De E8. De zandweg dwars over de Borkeld. De Waddeneilanden. ( Niet de Duitse!) Urk. Leegstaande kerken. Volle moskeeën. Klompen. Met klompen iemand ‘appelweek in mekaar houw’n.’ Dat laatste is welliswaar streekgebonden maar desondanks: Nederlandse Cultuur! Net als incest. Gezinsdrama’s. Marco Borsato. De manager van Elvis. Kruipen voor de Amerikaanse taxi-maffia. Kruipen voor de Amerikaanse sociale media-maffia. Kruipen voor de Amerikaanse fastfood-maffia. De hele dag, gesponsord, je onafhankelijkheid uitventen. De kaasschaaf.

Vrouwenhaat. Vooral als ze machtig zijn. Of dik. Of lelijk. Of onverstaanbaar. Of onbereikbaar. Gezelligheid. Ja! Gezelligheid! Dat is de Nederlandse Cultuur. Gezelligheid over de rug van een ander. Gezelligheid terwijl daar geen enkele aanleiding toe is. Gezellige crematies. Gezellige openbare executies. Gezellige fascisten. Gezellige dodenherdenkingen.  Gezellige uitzwaaidagen: ‘Het was gezellig lieve Joden! Volgende keer bij ons?!’

De Nederlandse Cultuur. Dat zijn onze hoeren. Dat zijn onze gereformeerden. Dat zijn onze gereformeerden die naar onze hoeren gaan. Dat is klederdracht. Dat is in klederdracht naar de hoeren gaan. Dat is carnaval. Dat zijn de dorpsfeesten. Dat is de Watersnoodramp. Dat is de Vuurwerkramp. Dat is Sebrenica. Dat is alles waar we niet verantwoordelijk voor zijn. Gebakken lucht. Gebakken lucht met mayonaise. Mies Bouwman. Wim Kan. Toon Hermans. Redouan Taghi. Willem Holleeder. Pim Fortuin. Volkert van der Graaf. Mohammed Bouyeri. Theo van Gogh. Vincent van Gogh. Doutzen Kroes. Herman van de Boanter. Kojan. Mussert.

Muskee. Derksen. Van Gerwen. Van Gend. Loos.

Tolerantie. Intolerantie. Zo de wind waait waait mijn vestje. Het broekpak. Elektrische fietsen. Elektrische stoelen. Elektrische tandenborstels. De Afsluitdijk. Ter Apel. Kamperen. Buiten slapen. Klagen. Zeiken. Protesteren. Gunnen. Misgunnen. Veel. Vol. Druk. Stront. Knikker. Knikkers. Geld. Slijk. Aarde. Grond. Land. Boeren. Burgers. Buitenlui. Buitenbeentjes. Kunstenaars. Subsidie. Boeren. Subsidie. Schuitje. Hetzelfde. En divers.

Dat vooral. Heel erg divers.