Tubantia 17 oktober 2020

Meneertje Manuel verveelt zich de laatste maanden helemaal kapot. Niet dat de vellen er bij hangen. Ik bedoel het figuurlijk. Ergens is dat jammer. Van dat figuurlijke. Want hoe  mooi zou het zijn als er bij het zogenaamde ‘kapot vervelen’ ook daadwerkelijke schade zichtbaar is. Dat iemand je na roept: “Meneer! Meneer! U verliest een been!” En dat je dan terug schreeuwt: “Ik weet het! Ik verveel me kapot! ”

Vrienden komen nu met goedbedoelde adviezen. Zo moet ik eens een hobby gaan zoeken. Ik wil echter geen hobby. Heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Nu nog een hobby erbij is me te pijnlijk. Zit ik nog de hele dag aan mijn werk te denken.

Een vage kennis kwam op de proppen met de complottheorie. Want een goeie complottheorie slokt je op als een Zwart Gat. Al zijn er ook mensen die daarvoor waarschuwen. Dat er helemaal niet zoiets bestaat als een Zwart Gat. Want waarom heet een Zwart Gat eigenlijk een Zwart Gat? En geen Bodemloze Put van Wit Privilege?

Maar goed. Ik moest me zelf maar even oriënteren. Je hebt complottheorieën in allerlei soorten en maten. Er zat vast wel iets tussen naar mijn gading. Iets met Kennedy. Of dat de piramides ooit met de punt naar beneden hebben gestaan. En wat dacht ik van de Maanlanding die dus stiekem plaats heeft gevonden op Mars. Vaak hebben die complottheorieën een link met de Vrijmetselaars. Zelfs de complottheorieën die geen link hebben met de Vrijmetselaars hebben een link met de Vrijmetselaars om zo de mensen die overal bemoeienis van de Vrijmetselaars zien toch nog op een hele ingewikkelde manier op het verkeerde been te zetten. En alles is de schuld van de Joden.  

Ik besloot om klein te beginnen. Er bestaat namelijk een pedofielennetwerk. En veel kleiner kun je niet beginnen. En dat pedofielennetwerk bestaat uit allerlei hooggeplaatsten die onvoorstelbaar veel leed veroorzaken onder grote groepen minderjarigen. Dat leek me net iets voor mij. Want daar had ik al iets over gelezen. Dit ging vast over die honderden kinderen die nu al maanden op hulp zitten te wachten in een Grieks vluchtelingenkamp.

Nee dus. Dit ging niet over echte kinderen. Deze ellende was virtueel.

Het geeft overigens geen pas om hier al te lacherig over te doen. Want het zou zo maar kunnen zijn dat Meneertje Manuel zelf als kind is verwekt tijdens een satanisch ritueel tussen de rododendrons op het landgoed van Kasteel Warmelo. Daar bestaan namelijk foto’s van. Nou ja. Het zijn niet echt foto’s. Het zijn meer kindertekeningen. Hele lugubere kindertekeningen. Met een huis en een bloem. En de bloem is twee keer zo groot als het huis! Een kraakhelder signaal van een verschrikkelijk jeugdtrauma!!! Ik ben er nu al weken helemaal ondersteboven van. En dan zie ik mezelf in de spiegel. Een kind van Prins Bernard! Of toch Prins Albert! Ik heb een zusje! En ergens recht op!