Tubantia 18 december 2021

Het heeft weinig zin om het te ontkennen nu zelfs bij RTL Boulevard min of meer bewegende beelden zijn opgedoken, dus bij deze ga ik deemoedig op de knietjes : Meneertje Manuel was inderdaad The Masked Stripper op het verjaardagsfeestje van Prinses Amalia. Natuurlijk heb ik me zoveel mogelijk aan de regels proberen te houden. Zo heb ik bij mijn weten niemand in het gezicht geswaffeld. Niet bewust in ieder geval. En zeker de jarige niet. Dat zou vreselijk ongepast zijn. En ik ben Marco Borsato niet .

Wel kan ik me de lichtelijk aangeschoten moeder van het feestvarkentje herinneren die me te pas en te onpas op haar vochtige schoot trok. Dat begreep ik maar al te goed. Die Argentijnse schone had me herkend van het kennismakingsbezoek aan mijn dorp, nu alweer bijna een halve eeuw geleden. En ja. Dat had ontzettend veel indruk gemaakt. Ik snap dat. Als je jaren achter elkaar alleen maar vegetarische Little Willies geserveerd krijgt wil je ook weleens het echte spul van Slager Kastelein.

Of het niet buitengewoon ongepast is voor een linkse oproerkraaier als Meneertje Manuel om zijn kunsten te vertonen op een illegaal feestje ter ere van een bezoldigd lid van ons koningshuis? Ja. Maar aan de andere kant is een geldverslindende, volstrekt archaïsche, hopeloos van de realiteit losgezongen monarchie in het jaar 2021 ook buitengewoon ongepast, dus dat streep ik mooi tegen elkaar weg. Wel heb ik mij uit piëteit met de minder bedeelden uit laten betalen in natura zodat u mij de komende jaren regelmatig door het Westerflier kunt zien wandelen met een wild zwijn genaamd Bernhard.

Meneertje Manuel was ook zeker de enige artiest niet die de verjaardag van onze kroonprinses tot een onvergetelijke wist te maken. Zo was er een verrassingsoptreden van Ali B. En als ik zeg verrassingsoptreden dan bedoel ik volstrekt onaangekondigd. Dat meende ik in ieder geval af te leiden uit de panikerende en rond rennende beveiligers. Natuurlijk was dit weer een sterk staaltje van etnisch profileren. Maar toen na afloop van het feest onze koning Willem Alexander zijn peperdure horloge kwijt was wist iedereen wel meteen hoe laat het was.

Vanzelfsprekend staat heel progressief Nederland weer op de achterste benen nu voor de zoveelste keer blijkt dat de Oranjes het niet te nauw nemen met welke regels dan ook. Meneertje Manuel kan daar helemaal niks mee. Je kunt wel vanuit je tochtende doorzonwoning klagen over de belachelijke privileges van die fucking omhooggevallen paleisbewoners, uiteindelijk onderstreep je daarmee niks anders dan je eigen oer-hollandsche kleinzieligheid terwijl je natuurlijk veel beter al die energie had kunnen steken in een poging zelf die kroonprinses te worden. Want zo moeilijk is dat niet. Als jij vindt dat je de kroonprinses bent, dan ben jij de kroonprinses. Zelfs als je vastzit in het 132 kilo zware lichaam van een gepensioneerde dakdekker uit Makkum. Kroonprinses is ook niet meer dan zomaar een idee. Vraag dat maar aan J.K. Rowling.