Tubantia 2 april 2022

Nou nee. De fout ligt niet bij mij. Dat kan ook niet. Ik ben een Nederlander. De fout ligt nooit bij mij. Maar ik heb sterk het idee dat ik er onder valse voorwendselen in ben gerommeld. Want wat ik in huis kreeg was gewoon niet wat ze me in de folder hadden beloofd. Wacht. Ik pak hem er even bij. Kijk dan waar ze mee hebben lopen adverteren! Dat zijn toch hele andere vrouwen dan het exemplaar waar ze mij mee opgezadeld hebben? Die van mij, dat is gewoon een hele lelijke vrouw. En die hoef ik niet. Want die heb ik al gehad. Jaren. Hele zware jaren.

Kijk. Ik ben een man van de wereld. Ik weet dat iedere oorlog zijn duistere kanten heeft. En ik snap ook best dat we niet altijd iets te kiezen hebben. Maar waarom loopt er bij mijn buurman een voormalig topmodel door de kamer die hem iedere avond gekleed in slechts een miniem setje lingerie de pantoffeltjes komt brengen terwijl die van mij zonder haar looprek nog niet eens de krant uit de bus kan halen? Dat is toch van een onrechtvaardigheid waar je, nogal letterlijk, heel erg misselijk van wordt? Wat willen ze nou eigenlijk in Den Haag? Dat het ook hier oorlog wordt?

Ze lust ook bijna niks. Want dat beetje hoop had ik in het begin nog. Dat ik er mijn oud brood aan kwijt kon. Plus die paar dingetjes die een ietsiepietsie over de datum waren. Ik ben nu 15 jaar vrijgezel. Dus ja. Dan ligt er van alles in de voorraadkelder dat een tikkeltje aan de harde kant is geworden. Maar je mag toch verwachten dat je een vluchteling in huis krijgt die op zijn minst haar eigen tandjes nog heeft?  

Ik was ook hartstikke blij toen ik hoorde dat ze kinderen had. Want ik heb altijd al kinderen willen hebben. Maar geen tweeling! En zeker geen tweeling van 54! Kom toch eens op! En waarom zijn die niet in Oekraïne achtergebleven om hun land te helpen verdedigen? Omdat ze allebei tegen de 250 kilo wegen en slechts per transportvliegtuig dat land uit gesmokkeld konden worden? Dat vind ik geen excuus. Die hadden toch ergens voor kunnen gaan liggen? Die hadden ik weet niet hoeveel mensenlevens kunnen redden. Maar ja. Dat mag je weer niet zeggen in dit land. En ik geef het u op een briefje. Die gaan nooit meer terug. Dat kan ook niet. Ik krijg ze de deur niet meer uit.

Ja. Dat klopt. Ik heb ze alle drie inderdaad op Marktplaats gezet. Gratis. Moet u ze wel zelf op kunnen halen. Ik heb er de puf niet meer voor. U moet ook een beetje de ruimte hebben. Misschien een tuinder die door de gestegen gasprijzen de kassen toch al leeg heeft staan? Of in de stallen van Kasteel het Loo? De Oostvaardersplassen? Schiermonnikoog? Slochteren? Dat ze ondergronds gaan? Omdat het oorlog is? Iemand? Help!