Tubantia 22 juli 2023

‘O! Pinipeiling! O! Pinipeiling!’ Wat een ontzettende rare taal. Toch?  ‘O! Pinipeiling!’Klinkt als een korte, afgemeten monoloog uit een Vlaamse pornofilm. ‘O! Pinipeiling! Ik kom in uw smoeltje! ’ En dan weer door met een scene waarin 41 bouwvakkers, een bevallige edoch super fitte jongedame in makkelijke kledij, twee zakken overrijpe perziken, zelfgebakken frieten (zonder saus!) en een kapotte VanMoof een rolletje spelen.

Ik weet het. Het is puur uit verveling. Meneertje Manuel ziet ze voorbij komen, die opiniepeilingen en de totale onzin die ze proberen te verkopen en ja, dan schiet de fantasie weleens op hol. Ik las dat Pieter Omtzigt op 38 zetels staat in de peilingen. 38! En hij heeft het al zo druk. Wat denkt het electoraat eigenlijk? Dat Pieter ergens in zijn garage nog 37 andere Pietertjes paraat heeft staan? Weten ze wel dat met een stem op Pieter ook ene Jonathan en ene Charlotte de kamer in kunnen komen donderen? En een Gert Jan. Of een Iebeltje.

Misschien wel 3 Henken. 3! Waarom zou je in godsnaam 3 Henken willen? Dat is toch verwarrend? Ik vind 1 Henk al op het randje. En is het niet verstandig om eerst even op een partijprogramma te wachten? Misschien wil Pieter om het te vieren wel 38 windmolens in het Volkspark plaatsen. Of alleen nog maar asielzoekers die rechtsdragend zijn om zo het nareizen duchtig in te perken. En wie moet dan straks de minister van Financiën worden? Iebeltje? Want die is best wel handig met cijfers. Heeft jarenlang de boeken gedaan van Naturistenvereniging De Kale Vijg.

En dat een collega van de Yoga gevraagd wordt voor Defensie. Jonathan de Vriendt. Een hele zachtaardige man met trekjes in een of ander spectrum die altijd veel te schrikkerig reageert op harde geluiden en daarom de gehele regeerperiode thuis in de kelder blijft zitten werken aan de wereldvrede door het aquarellen van met hun seksualiteit worstelende houtduiven. Willen we dat eigenlijk wel? Als kiezers? Dat we straks Henk Omtzigt op Landbouw krijgen. Want Henk Omtzigt heeft konijnen. Nou ja. De dochter van Henk Omtzigt heeft konijnen. Had. Had konijnen. En dan een andere Henk Omtzigt op Onderwijs. Want zelf ook naar school geweest. Natuurlijk ook nog een Henk Omtzigt op Buitenlandse Zaken. Henk Omtzigt uit Glanerbrug Oost. Dat zou een hele goeie zijn. Die rijdt altijd in 1 ruk met zijn caravan naar Piano Porlezza helemaal in het noorden van Italië. Die is wel wat gewend. Spreekt ook zijn talen. Twee. Nederlands en Twents. Dan doen we Rob en Anneke Omtzigt op Sport. Die bridgen. En Freek Omtzigt op Natuur en Milieu. Die komt weleens buiten. Binnenlandse Zaken gaat naar Sjon Omtzigt die daar toch al woont. Als Staatssecretaris voor Integratie doen we Mohammed Omtzigt. Al zal dat wel even zoeken worden.

Hoeven we tot slot alleen nog maar mensen vinden voor Veiligheid en Justitie. Doe maar Jan en Annie Omtzigt uit Canada. Zien we die ook nog eens.