Tubantia 24 Juli 2021

Heeft u al op uw achterste benen gestaan deze week? Bent u al uit uw vel gesprongen? Zag u ergens een aap uit de mouw komen? Kwam die aap uit uw eigen mouw? Of kwam die aap uit de mouw van een wildvreemde? Was daar sprake van een buitenlandse aap? Of was het een aap van Nederlandse komaf die uit een Nederlandse mouw kwam? Maar dan wel in het buitenland? Heeft u daar schande van gesproken?

Had u deze week meerdere malen een waargaathettochnaartoemetdewereld-momentje? Waar lag uw primaire focus qua oprechte morele verontwaardiging? Bij die doodgeschopte jongen op Mallorca? Bij Peter? Bij allebei ongeveer net zoveel en vindt u het moeilijk om te kiezen? Bij het natuurgeweld? Alleen het Nederlandse natuurgeweld? Of bij alle natuurgeweld. Scheert u graag alles over dezelfde kam? Omdat het is zoals het is?

1 pot nat?

Was u weer eens woedend? Op Jort? Op Quinsy? Op de ex van Amy Winehouse? Op de dealer van Amy Winehouse? Op de slijter van Amy Winehouse? Op de vader van Amy Winehouse? Op de vader van Britney Spears? Op mannen in het algemeen? Op uw eigen man in het bijzonder? Bent u misschien de vriendin van Lil’ Kleine?

Wie is er schuldig aan al uw ellende? De blanken? En als u zelf blank bent? Linkse blanken? En wie is er dan schuldig aan de ellende in Zuid-Afrika? De donkerblanken? Of toch weer de originele blanken? Of kunt u moeilijk kiezen? Bent u zo’n typische blanke die altijd gaat voor de gulden middenweg en daardoor helpt om alle ellende tot in de eeuwigheid in stand te houden? Vindt u dat ik rare vragen stel?

Heeft u zich deze week weer eens meerdere malen Anne Frank gevoeld? Maar dan erger? Omdat u natuurlijk nooit haar succes zal evenaren? Omdat u daar niet Joods genoeg voor bent? Is het niet een tikkeltje absurd om deze pandemie gelijk te stellen aan de Holocaust? Ligt dat er maar net aan hoe je het bekijkt? Zeker als je een wandelfanaat bent? Omdat er tijdens de Tweede Wereldoorlog dus mooi wel een Nijmeegse Vierdaagse werd georganiseerd? En dat je het natuurlijk weer niet mag zeggen maar dat op dit moment de Joden het dus feitelijk makkelijker hebben dan de wandelaars? En wat is er eigenlijk mis met het verlangen naar een kruisje?

Bent u aan de drugs? Bent u werkzaam in de drugs? Bent u bezitter van een drugslab in Boekelo? Bent u woonachtig in Boekelo? Heeft u weleens van Boekelo gehoord? Kun je gelukkig zijn in Boekelo zonder drugs? Wonen er veel Zuid-Amerikanen in Boekelo? Bestaat er een rechtstreekse treinverbinding tussen Boekelo en Bogota? Of lijkt dat alleen maar zo? Staat niet alleen de tijd stil in Boekelo?

Bent u tevreden met uw voortdurende staat van opwinding? Kunnen wij daarin nog iets voor u betekenen? Of moeten we dat maar laten zitten? Omdat het toch nooit goed is? Hallo?