Tubantia 29 april 2023

Het verbieden van omroep Ongehoord Nederland is wat Meneertje Manuel betreft volslagen zinloos. Net zo zinloos als het verbieden van geslachtsziektes. Dan sta je daar als betrokken en kritische televisiekijker met je moreel superieure vingers in de oren hardop de herpes weg te wensen terwijl je tegelijkertijd nog steeds helemaal krankjorum wordt van de godsgruwelijke jeuk. Het helpt allemaal geen ene kloten.

Er is ook geen enkel zicht op een oplossing op korte termijn. Natuurlijk. Je zou kunnen beginnen in het onderwijs. Daar liggen zoals altijd alle antwoorden. Maar voordat we de enorme hoeveelheid genetische stompzinnigheid er uit hebben weten te filteren zijn we niet alleen al op z’n minst 12 generaties verder maar zitten alle anderen inmiddels al lang hoog en droog alle seizoenen van Star Trek te bingewatchen op Mars. Dus nee. Niet op korte termijn.

Het draait hier ook om een stukje acceptatie. Er zijn nu eenmaal altijd mensen die niet mee kunnen komen. Van die schattige omhooggevallenen die zijn blijven hangen in de valse nostalgie van een glorieus racistisch verleden en nu zelf als inferieur materiaal vastgeketend zitten aan hun eigen achterlijke vooroordelen. Die niet in de gaten hebben dat de omvolking al begonnen is op de dag dat ze zelf de slavernij in het leven riepen. Die mensen hoef je niet te straffen met een verbod. Die straffen zichzelf. Iedere dag opnieuw. Maak dat dan ook inzichtelijk. Dat ze hopeloos stil zijn blijven staan. Draai gewoon alle kleur uit hun programma’s. Maak er weer zwart-wit televisie van. Dat je als kijker gewaarschuwd bent: ‘Opgepast! Oud Hollandsche Gezelligheid!’

Het verbieden van onwelgevallige meningen is niks dan zeep op een hellend vlak. Gaan we hierna de EO verbieden? Die ook al decennia niks anders doen dan hun kijkers als schapen de woestijn in sturen met onbewezen religieuze lariekoek? Gaan we hierna de moslims iedere toegang tot de publieke omroep weigeren omdat ze een wereldbeeld verdedigen dat los van de aanvallen op de Twin Towers al bijna 1400 jaar geen enkel fatsoenlijk televisieprogramma heeft opgeleverd? En wat dachten we van dat verschrikkelijke Boer Zoekt Vrouw dat als glyfosaat over het Nederlandse televisielandschap is gespoten zodat Yvon Jaspers al haar halve leven rondloopt met oranje schaamhaar? Moet dat ook allemaal verboden worden?

We verbieden hier helemaal niks. We zijn een volwassen land. Met hele kinderachtige inwoners. Dat dan weer wel. Maar zolang die inwoners nog in vrede leven is hier niks aan de hand. Die proberen allemaal ergens een graantje van mee te pikken, verkopen dat voor de buhne als Vrijheid van Meningsuiting en gaan dan als lid van hun eigen kutclubje genieten van hun eigen kutpensioentje op hun eigen vierkante kutcentimeter. Pas als ook ons land weer overlopen gaat worden door welke buitenlandse mogendheid dan ook zal alles er weer daadwerkelijk toe doen. Maar dan blijft het hier oorverdovend stil. Zoals altijd. Want de Nederlander vindt pas werkelijk vrede in het bukken voor een vijand. Al het andere is gezeik.