Tubantia 30 april 2022

Je mag geen dronken vrouw penetreren met een stuk kaas. Je mag niet met een half oor luisteren. Je mag niet over de A1 rijden met een emmer lachgas achter de kiezen terwijl je de auto probeert te besturen vanaf de achterbank. Je mag niet spookrijden op diezelfde A1 ook al doen alle andere weggebruikers dat wel. Je mag gewoon helemaal niks meer.

Je mag niet met een speer naar zwarte voetballers gooien ook al ben je erelid van een bonafide atletiekvereniging. Je mag geen oerwoudgeluiden maken op de groenteafdeling van de plaatselijke Spar. Je mag geen atoombommen gooien op mensen die daar niet op zitten te wachten. Je mag niet met een Leopard tank door een Natura 2000 gebied jakkeren zonder de juiste vergunning. Je mag gewoon helemaal niks meer.

Je mag geen bejaarden van de fiets rijden ook al zijn dat Duitse bejaarden en lijkt het met dichtgeknepen ogen en wat historisch knip en plakwerk in een hele vage verte op jouw eigen fiets. Je mag kleine kinderen niet letterlijk achter het behang plakken. Je mag niet zomaar je eigen concentratiekamp beginnen om je buren de stuipen mee op het lijf te jagen. Je mag gewoon helemaal niks meer.

Je mag na zonsondergang niet met een tractor door de Keukenhof ploegen. Je mag tijdens de dodenherdenking niet de verkeerde doden herdenken. Je mag geen snorretje tekenen op een schilderij van Adolf Hitler. Je mag niet klootschieten in een streekbus. Je mag niet zelf naar gas boren. Je mag niet sterven zonder duidelijke doodsoorzaak. Je mag gewoon helemaal niks meer.

Je mag de antwoorden tijdens het theorie examen voor je rijbewijs niet invullen met een draaiende motorzaag. Je mag je boodschappen in hartje Almelo niet doen vanaf een vliegdekschip. Je mag geen megastal voor 20.000 varkens neerzetten in Aerdenhout. Je mag niet anti kraak gaan wonen op Paleis het Loo. Je mag geen belasting heffen op stompzinnigheid. Je mag gewoon helemaal niks meer.

Je mag iemand met faalangst niet voor doen hoe het dan wel moet. Je mag niet met een grasmaaier gooien in een voetbalstadion. Je mag een politieagent niet in zijn laarzen pissen en vragen of hij Ulixes van James Joyce ooit heeft gelezen in de schitterende vertaling van Bindervoet en Henkes. Je mag in een all you can eat restaurant nooit de lambrisering van de muur eten. Je mag niet met een winkelkarretje in een sauna gaan zitten. Je mag niet in je blote reet twee biologische paprika’s af laten wegen. Je mag gewoon helemaal niks meer.

Je mag geen ander land binnen vallen zonder geldige reisverzekering. Je mag niemand alleen maar om zijn godsdienst racistisch bejegenen. Je mag polio niet verwarren met vogelgriep. Je mag niet denigrerend doen over mensen die denigrerend doen. Je mag je niet terugtrekken op een onbewoond eiland omdat je helemaal niks meer te maken wilt hebben met deze treurige, deerniswekkende meer dan verschrikkelijke onzin. Je mag gewoon helemaal niks meer.