Tubantia 7 mei 2022

Het komende seizoen staat Meneertje Manuel in de theaters met de al bij voorbaat legendarische voorstelling ‘Abortus, de Musical!’. In ‘Abortus, de Musical!’ gaat Meneertje Manuel op zoek naar een stukje zingeving en een reiskostenvergoeding. ‘Abortus, de Musical!’ is een voorstelling voor het gehele gezin. Nou ja. Bijna het gehele gezin. In ieder geval tot aan het moment waarop het Groot Urker Breinaalden Koor het podium betreedt. Leuk weetje: de minimalistische outfit voor datzelfde Groot Urker Breinaalden Koor zal worden geleverd door Durex. #ZwetenIsWeten! #NuAlZinIn!

Het gaat een enorm interactief spektakel worden. Zo mag het publiek tijdens het pauzenummer ‘Houden of Weggeven’ beslissen wat er met de Ongeboren Vrucht gaat gebeuren. Hou er wel rekening mee dat bij de keuze om de Ongeboren Vrucht te laten volgroeien het een hele lange zit gaat worden. De rol van de Ongeboren Vrucht zal overigens worden gespeeld door Andries Knevel! #TikDatEitje! #JezusLekt!’

De voorstelling begint met het door een verre neef van Marco Borsato gezongen nummer ‘De Bevruchting.’ Tijdens dit meer dan megalomane openingslied zal 1 actrice worden achterna gezeten door een paar miljoen figuranten. Daar gaan we waarschijnlijk het hele gebouw voor gebruiken. Plus de rest van de provincie. En een klein stukje Vlaanderen. De rol van Eicel zal worden gespeeld door Dafne Schippers. Voor de bijrollen als Zaadcel hebben we nog een kleine 2.476.849 vacatures. #NeemHardloopschoenenMee!

Ergens in de tweede helft van de voorstelling zal een 34-jarige werkeloze tegelknipper uit Putten voor een levend publiek overgaan tot de onverdoofde sterilisatie van Gert Jan Segers. Natuurlijk niet echt! Het is theater! Gert Jan Segers zal tijdens deze act het nummer Great Balls of Fire zingen. Wat natuurlijk volstrekt belachelijk is. Want Gert Jan Segers kan absoluut niet zingen. Maar ja. Gert Jan Segers wil ook een beslissende stem bij een abortus. Terwijl Gert Jan Segers absoluut geen vrouw is. Tenminste. Ik zie het niet. #InHetVerkeerdeLichaam. #AlsZelfsBiddenNietMeerHelpt.

Het toneelbeeld is bewust eenvoudig gehouden. Er staat alleen een vliegtuig. Niet zomaar een vliegtuig. Het gaat hier om de wereldberoemde oranje Dakota PH-ALR Reiger uit 1937 die decennia lang een hoofdrol heeft vervuld tijdens de musical Soldaat van Oranje. Natuurlijk hadden we veel liever een abortusboot als decor gehad maar ja, die zijn allemaal onderweg naar de Verenigde Staten. Het vliegtuig uit Soldaat van Oranje is inmiddels vervangen door een combine. #OokLeuk!

Verder gaan we in de voorstelling een dialoog aan. Met wie is nog niet helemaal duidelijk maar dat het een inclusief gebeuren zonder weerga gaat worden is alvast een zekerheid. Anders gaat de subsidie niet door. Ook zullen we een lans gaan breken voor het onwrikbare recht op een abortus op hele hoge leeftijd. Zeg maar dat wat ze in de Verenigde Staten op dit moment nog de doodstraf noemen. Het zou toch schitterend zijn als we er in slagen om Vladimir Putin alsnog weg te zuigen! #NilfiskTheMotherfucker! #BesteMoederdagKadoOoit!