Tubantia 30 januari 2021

Dat is toch wel een verschilletje tussen ons en de Amerikanen. Waar ze in de VS tot aan de tanden toe bewapend het Capitool bestormen, plunderen we in Nederland een filiaal van de Zeeman. Tot zover het Nederlandse heldendom. Van Michiel de Ruyter naar Piet Piraat. Viva la Devolucion! Mooi ook om te zien hoe Wilders op zijn strepen bleef staan. Eerst riep hij op tot verzet en protest en toen bleek dat alleen de Marokkaanse jeugd die opdracht serieus nam moest daar zo snel mogelijk het leger op worden afgestuurd. Een hele eigenaardige manier om mensen dichter bij elkaar te brengen. Geert is inmiddels de onbetwiste leider van de 2e partij van het land en hoeft alleen de VVD van Rutte nog voor zich te dulden. Tot zover de Nederlandse solidariteit. Er zijn inmiddels inzamelingsacties gehouden voor diverse getroffen bedrijven. Een vestiging van Primera in Eindhoven heeft in een week een gehele jaaromzet bij elkaar weten te sprokkelen. Dat zou zo maar een nieuw verdienmodelletje op kunnen gaan leveren. Jammer genoeg is de orde in de Nederlandse binnensteden inmiddels hersteld. Want zo gaat dat in dit land.  Zelfs het laatste beetje brood wordt je als middenstander uit de bek gestoten.

Het vaccineren van de Nederlandse bevolking is inmiddels begonnen. Dat doen we in ons land net even anders dan alle anderen. De eerste prik dit jaar. En de tweede prik ergens in 2098. Dat scheelt uiteindelijk een kleine 17 miljoen vaccinaties en daarmee besparen we als we alles bij elkaar optellen en weer van elkaar aftrekken helemaal onderaan de streep het lieve sommetje van 7 euro 59. Dat lijkt weinig. Maar let op! Zeveneuroennegenenvijftigeurocent is echt een enorm bedrag! En een heel lang woord. En daar gaat het om. Zo doen we dat in dit land. Met onze intelligente lockdown. We wonen nu eenmaal in een land waar heel veel mensen helemaal niks kunnen en die moeten toch allemaal wat te doen hebben. Daar hebben we managementfuncties voor bedacht.  En die doen niks anders dan vergaderen. En als ze straks uit vergaderd zijn dan hoeft het niet meer. Want dan is de oorlog voorbij. En hoe de uitslag ook is. Zij behoren tot de winnaars. Dat staat in hun arbeidscontracten.

Daarom begreep ik de bestorming van die Zeeman ook niet. Als je toch echt wat wil veranderen in dit land moet je gewoon al die overbodige vergaderjunks de grens over jagen.

Dat moet alleen geen Europees project gaan worden want dan zal ook dit weer uit gaan draaien op het uitwisselen van volstrekt overbodig personeel.

Maar goed. Ik begrijp de onvree. Zelf heb ik ook de hele dag zin om te rellen. Ga ik ook doen. Vanmiddag. Ergens in een bos. Gooi ik een handvol eikels in de lucht. Die krijg ik dan op mijn eigen kop. Daar kan ik zo kwaad om worden. Heerlijk.