Tubantia 4 mei 2024

In 2050 zal de Dodenherdenking zijn uitgegroeid tot een evenement dat de gehele maand mei in beslag zal nemen onder het motto ‘Opdat Wij Niet Alleen Helemaal Nooit Maar Ook Helemaal Niemand Vergeten.’ Om een zo breed mogelijk gedeelte van de samenleving mee te nemen in deze herdenking zal de organisatie in handen zijn van Radio 538, de Efteling, het KNMI, oud leden van BZN( nog in leven zijnd!), het 5e elftal van TVV, een achterneef van Martin Bosma, Vrienden van de Stichting tot Behoud van Max Tailleur en natuurlijk Kim Holland voor het broodnodige stukje seksuele duiding.

Al naar gelang de significantie van het al dan niet als terecht ervaren lijden van deze of gene zal de desbetreffende specifieke groep slachtoffers herdacht worden in een aantal seconden, twee volle minuten, een uurtje, een hele ochtend, een dagdeel of een midweek. Er komt een blokkenschema.

De kortste herdenkingen, u moet hierbij denken aan een bijeenkomst met de lengte van een hele diepe zucht , zullen worden gereserveerd voor al die mensen in onze samenleving die zelf nooit ergens slachtoffer van zijn geworden maar die wel belasting betalen en daar dus gewoon recht op hebben. Denk hierbij aan Mona Keizer en Henk Kamp. Kan wat mij betreft in dezelfde zucht.

De 5 Seconden Herdenking is speciaal voor de mensen die er weliswaar niet bij zijn geweest maar er wel iets over hebben gehoord. Bijvoorbeeld iemand die zich na het lezen van De Schat van het Zilvermeer ontzettend identificeert met Winnetou en al hartverscheurend moet huilen bij het zien van alleen maar een cowboyhoed. Heel belangrijk dat ook deze mensen hun verdriet een plekje kunnen geven.

De 6 Seconden Herdenking is speciaal voor de mensen die hoogoplopende ruzie hadden met mensen uit de groep van de 5 Seconden Herdenking en er na diverse bodemprocedures, hogere beroepen en bezoeken aan het Hooggerechtshof in geslaagd zijn om het leed van de Cro-Magnon net iets hoger aan te laten slaan dan het leed van de Indiaan. Het is ze van harte gegund.

Hebben we vervolgens een heleboel groepen die gaan vallen onder de zogenaamde Rond de Minuut Herdenkingen. Dit zijn allemaal groepen uit onze samenleving die totaal geen recht van spreken hebben maar die toch hun momentje van contemplatie gaan krijgen om zo dan in godsnaam maar van het eeuwige gezeik af te zijn. Denk hierbij aan hele ongelukkige plofkrakers die 1 of 2 ledematen kwijt geraakt zijn in Duitsland alleen maar omdat ze dat in hun eigen land door de racisten onmogelijk is gemaakt. Volwassen mannen met een tatoeage van Vitesse in de schaamstreek. En de Limburgers.

Zoals gezegd hebben we de gehele maand mei tot onze beschikking, al zal het er wel weer op uit gaan draaien dat al deze groepen op hoge poten eisen dat zij het specifieke tijdslot op de 4e mei ’s avonds om 8 uur in mogen gaan vullen. Nou ja. Dan maken we er maar een wedstrijdje van.