Tubantia 5 september 2020

Ook Meneertje Manuel moet deze week diep door het stof. Er zijn namelijk beelden opgedoken. En dan niet zo maar beelden. Het zijn bewegende beelden. Van Meneertje Manuel en een stuk of wat Braziliaanse dames. Ik zeg hier heel bewust ‘een stuk of wat’ omdat niet goed te zien is hoeveel dames er exact op de bewegende beelden te zien zijn. Een eerste voorzichtige telling levert in ieder geval 13 dijen, 28 linkerbenen, 15 rechterbenen,  74 armen, 11 wild wapperende haardossen en 1 mannenrug op en dat alles ook nog eens badend in het zweet. En ja. Die rug is van mij. Dat ontken ik hier dan ook niet.

Ik ga daar ook niet over lopen janken. Ik ben geen christen-democraat. Ik ben een artiest. En artiesten doen nu eenmaal dingen bij hun volle verstand waar christenen-democraten alleen maar over mogen dromen. Dat moet ook vooral zo blijven.

Ik had me echter moeten realiseren dat mijn losbandige gedrag tot grote maatschappelijke onrust zou leiden. En terecht. Want ik doe in die 2 en een half uur durende film dingen waar de meeste Nederlanders zelfs in het meest vrije huwelijk nooit aan toe zullen komen. Dat komt vooral door mijn uithoudingsvermogen in combinatie met een bijkans goddelijke lenigheid. Laat ik het zo zeggen. Deze video zou ook gebruikt kunnen worden om de meest lastige gymnastiekoefeningen uit te leggen. Waarmee ik overigens niet de gemiddelde gymnastiekleraar het brood uit de mond probeer te stoten. Het is meer een constatering. Nogmaals. Ik ga hier niet zielig lopen doen. Ik zat verkeerd. Zeker op het eind van de film waar ik de Braziliaanse meisjes in het gezicht sta te hoesten. Al is hoesten niet het goeie woord. Maar u begrijpt wat ik bedoel. En ja. Het is een hoestbui om U tegen te zeggen. En zeker. Minstens 17 Braziliaansen worden door die rondspetterende aerosolen vol in het gezicht geraakt. En het lijkt erop dat ik op dat moment bij lange na niet de anderhalve meter afstand bewaar. Maar dat is het gevolg van een vertekenend beeld. De dienstdoende cameraman lag namelijk 3508 meter verderop in een droge sloot en een ieder die weleens heeft geprobeerd om op zo’n afstand iets te filmen weet dat een dergelijke methode niet de betrouwbaarste is. Zo is de vrachtwagen die na 32 minuten dwars over die Brazilaanse dames heen lijkt te rijden niks anders dan gezichtsbedrog. Net als die praalwagens. En die olifant op dat piepkleine stepje.

Ik kan alle moraalridders in dit land gerust stellen. Ik heb de boete keurig betaald en ben inmiddels begonnen aan mijn 2 weken quarantaine. Jammer genoeg moeten ook de Braziliaanse dames een paar weken binnen blijven, dus echt vakantie vieren zit er voorlopig nog niet in. Wel is de video inmiddels te bestellen via www.cda.nl  en om de tijd te doden nemen we meteen de sequel op.