Tubantia 6 januari 2024

Goede voornemens? Niet doodgaan. Maar ja. Niet doodgaan is net zoiets als de penis van een dwerggorilla. Dat heb je niet altijd in de hand. Ik tenminste niet. Dat je bij een zelfscanner staat en het meisje vraagt wat je daar achter je rug probeert te verbergen.

’ Is dat misschien de penis van een dwerggorilla? Jawel. Ik zie het toch! Dat is de penis van een dwerggorilla! En waarom kan ik die nergens terug vinden op de kassabon?’

Laat ik daar voor alle zekerheid dan ook maar een goed voornemen van maken. Niet bij de zelfscanner staan en proberen de penis van een dwerggorilla achter mijn rug te verbergen. En geen kernoorlog beginnen. Maar dat spreekt vanzelf.

Ik ga dit jaar ook proberen om geen fascist te worden. Al zal er aan alle kanten aan mij getrokken worden. De fascisten willen me er graag bij hebben. Voor de kwinkslagen. Dat snap ik. Humor maakt alles zoveel lichter. Heb alleen weinig zin in het fascisme. Ik vind fascisme een ongezellige samenloop van omstandigheden. Natuurlijk snap ik de aantrekkingskracht. Ik loop ook weleens op laarzen terwijl ik dan hele achterlijke liederen zing. Heerlijk. Ik kan alleen niet tegen al dat bloed. En de ware fascist wil bloed zien. Anders telt het niet. Nou. Ik word al misselijk van een gat in een knie. Volkomen ongeschikt voor de loopgraven. En een rol als kampbeul gaat hem ook niet worden. 2024 moet het jaar worden waarin Meneertje Manuel eindelijk eens gaat letten op zijn lichamelijke hygiëne. Daar horen gewoon geen luizen bij. Punt.

Verder ga ik een eind maken aan de polarisatie. Hoe? Door alles en iedereen gelijk te geven. Want zo is het natuurlijk wel, als je er wat langer over nadenkt. Alles en iedereen hebben gelijk. Al zijn er ook mensen die zeggen: ‘Nee! Nee! Nee! Alles en iedereen heeft gelijk!’

Ik ga daar dit jaar echter geen ruzie over maken. En op 12 augustus ga ik naar dat eiland van Jeffrey Epstein om in een of andere kelder, waar ze Stephen Hawking met rolstoel en al aan een plafond hadden hangen, op een meegebrachte platenspeler een liedje van Kinderen voor Kinderen te draaien. Zoek alleen nog een lift.

Vrienden maken. Dat ben ik ook van plan. Weet alleen nog niet hoe. Zou me kunnen laten vastlijmen aan een Braziliaans fotomodel om zo aandacht te vragen voor het Verschrikkelijke Lot van het Tropisch Regenwoud maar dan moet zo’n meisje dat natuurlijk wel leuk vinden. Want je kan natuurlijk de pech hebben dat je net dat ene Braziliaanse fotomodel treft dat het niet prettig vindt om iedere ochtend noodgedwongen met een Tukker onder de douche te springen waarbij er ook nog heel sterk een vermoeden speelt dat diezelfde Tukker de penis van een dwerggorilla achter zijn rug verstopt en dan is de sfeer natuurlijk heel erg om te snijden en dat is voor niemand leuk.

Gezond blijven. Laat ik dat maar proberen.