Tubantia 30 december 2023

Nee hoor. Het water stijgt niet. Dat lijkt alleen maar zo. Dat water zit in uw hoofd. En als het water dan toch stijgt, waarom dan nooit bij ons? Waarom stijgt het water wel bij de buren? Dat zijn hele vervelende mensen. Waarom winnen die altijd alles? Wij willen ook wel eens op de televisie. Met onze bijna volwassen zandzakken die normaal gesproken met nog geen twintig kromzwaarden van de bank te krijgen zijn. Watersnood. Dat hebben wij dus ook. Maar dan anders.

Waarom werd er ingezameld voor ALS? Ik heb helemaal geen ALS. Kan er ook eens worden ingezameld voor de gewone Nederlanders die helemaal niks markeren? Dat volgend jaar het Glazen Huis in het teken staat van de mensen die een beetje snotterig zijn. Vergeten groep. Die willen ook weleens op televisie. En we willen graag een vuurwerkslachtoffer. Bij ons voor de deur. Dat we daar niet voor van de bank hoeven te komen. Doe maar met een hand eraf en blind aan één oog. De linker.

Mijn vrouw wil graag honger. Nou ja. Ik wil dat graag. Voor haar. Daar moet zeker 75 kilo af. We kunnen toch van het pleintje hier tegenover een zandbak maken? Dat ze daar dan in gaat liggen. Loop ik er zelf wel af en toe naar toe met een gietertje. Of doen we ook meteen een allesvernietigende droogte erbij? Dat de oogst mislukt. Laat ik het gietertje achterwegen. Wel even doorgeven aan de supermarkt dat ze de komende maanden niet bezorgen. Dat staat ontzettend stom. Op televisie.

Kan iemand misschien een tunnel opblazen? En dan het liefst een beetje in de buurt. Dat we daar op de fiets naar toe kunnen. Doe die in Nijverdal maar. Die is toch al vaak kapot. We zouden in die tunnel zeker 500 vluchtelingen kunnen opvangen. Dat er flink wat slachtoffers vallen. Hebben die mensen ook wat doen. Dat ze zich een beetje nuttig maken. En heel graag een ziekenhuis bombarderen. Dat levert ook altijd prachtige plaatjes op. Doe die in Hardenberg maar. Wij zitten in Almelo.

Ook willen we stormschade. Doe maar een eik op de carport. Die is toch aan vervanging toe. Daar mag ook best iemand bij om het leven komen. Ik maak wel een lijstje. Zelf vind ik het altijd schitterend als ik tijdens hevig noodweer de dakpannen door de lucht zie vliegen. Maar ja. We hebben een plat dak. Ik kan natuurlijk altijd een pallet met dakpannen op de oprit zetten. Maar volgens mij ga je dat zien. Op televisie. Dat het niet echt is.  

Een bendeoorlog. Dat mag ook. Tussen de bridgeclub en de pluimveevereniging. Of een tsunami. Er ligt iets verderop een sloot. Een kernoorlog! Lijkt me ook geweldig. Dat de vellen er bij hangen. Of een burgeroorlog. Ga ik me vast verstoppen. Het maakt me eigenlijk niet uit. Iets. Laat er in 2024 in godsnaam iets gebeuren. Want ik verveel me helemaal kapot.