Tubantia 9 december 2023

Is het deporteren al begonnen? Hoop eigenlijk van wel. Ik heb namelijk donders veel zin in deporteren. Daar kun je soms hartstochtelijk naar verlangen. Dat je op een druilerige ochtend met tegenzin naar de vuilnis zit te staren omdat je absoluut geen zin hebt om die in dit belachelijke hondenweer helemaal aan de straat te zetten en dat je dan door het raam naar buiten kijkt en denkt: ’Maar wat wil ik dan wel? Oh ja! Deporteren! Jaaaaa! Ik wil deporteren!‘ Want dat is ons tenslotte beloofd. Dat het weer van die ouderwetse Donkere Dagen voor Kerst zouden gaan worden. Zoals vroeger. Gezellig!

Gaan we de hele soort deporteren of alleen de vervelende exemplaren? We zouden de meisjes bijvoorbeeld kunnen houden. Meisjes zijn altijd handig. Dat hoeven geen mooie meisjes te zijn. Niet allemaal in ieder geval. Dat is niet leuk voor de lelijke meisjes. Lelijke meisjes zijn ook meisjes.  Als ze maar makkelijk zijn. Makkelijke meisjes. Laten we er daar een paar van achter de hand houden. Voor in de huishouding. Voor op het nachtkastje. En we moeten er een paar bewaren die de cocaïne voor ons uit Antwerpen op gaan halen. Want dat gaan we natuurlijk niet zelf doen. Veel te gevaarlijk.  

Mag het eigenlijk wel? Dat deporteren? Kan me best voorstellend dat er ooit iets op papier is gezet waarin omschreven wordt dat dat hele deporteren helemaal niet mag. Of geldt dat alleen voor het Joodse volk? Omdat die al aan de beurt zijn geweest? En brengen we ze alleen naar de grens of begeleiden we ze helemaal tot aan de eindbestemming. All-in. NS Dagtocht 666. En waar ligt die eindbestemming? Polen wil dit keer volgens mij niet. En in de Oekraïne hebben ze wel wat anders aan de kop. Benidorm? Maar dan hebben we er toch nog steeds last van? Naar hun eigen land? Ze zijn bijna allemaal in Nederland geboren. Limburg?

Komt er nog een uitzwaaimomentje? Iets Nationaals? Op de Waalsdorper Vlakte? Kunnen we allerlei combinaties gaan maken. Scheelt toch weer in de kosten. En dat Matthijs van Nieuwkerk dat dan presenteert. Dat ie weer een beetje aan ons kan wennen. En dat hij de gedeporteerden dan natuurlijk helemaal verrot gaat schelden. Dat kan hij als geen ander.

Ook kan er bij die gelegenheid een prachtig moppie muziek gespeeld worden op de trompet. Door een Zwarte Piet. Zoals het hoort.

Gaan we deporteren op specifieke geloofsovertuigingen of alleen op huidskleur? En mag je ook op persoonlijke titel mensen aan gaan geven? Van die mensen die weliswaar niet heel erg donker zijn maar wel strontvervelend? Kunnen we er geen spelprogramma van maken? Jouw Land Mijn Land? Import Nat. Zure Wijven In De Bush? Iets voor SBS6? En als ze straks weg zijn, wie gaat er dan voor ons schoonmaken? En oogsten? En slachten? Wie moeten we dan uit gaan buiten? Onze buren? Maar dat zijn Nederlanders! Echte! Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch? TOCH?