Tubantia 9 januari 2021

Het is dus lastiger om het Gemeentehuis van de Hof van Twente binnen te dringen dan de Senaat in Washington. Bij ons kom je dus echt niet binnen zonder afspraak. En dan heb je ook nog een tweede glazen schuifdeur die pas open gaat als de eerste glazen schuifdeur gesloten is. Ik heb daar menig revolutionair huilend om zijn moeder horen roepen. Komt nog bij dat als je daar echt trammelant wil trappen binnen no time Ank Bijleveld op de stoep staat om de democratie te verdedigen met een deegroller. Behalve op kerstavond. En dat is volkomen logisch. Want God is in dit land nog altijd groter dan de Grondwet.

Ik ben al een paar dagen razend benieuwd of er iemand is die zich in dat enorme Senaatsgebouw verstopt heeft. Dat er ergens in de herfst van 2024 een lijk uit een kast komt vallen. Met een rood petje op. Zou toch schitterend zijn! En een teken van hoop dat de kloof tussen burger en politiek meer dan redelijk gedicht is.

Het is overigens nog lang niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de bestorming van de Senaat. We hebben weliswaar allemaal in een rechtstreekse televisie-uitzending kunnen zien dat het hier ging om aanhangers van Donald Trump, die de aanval op het hart van de Amerikaanse democratie waren begonnen op uitdrukkelijke uitnodiging van Donald Trump zelf, maar nu blijkt dat diezelfde Donald Trump zelf inmiddels het geweld heeft veroordeeld kan het natuurlijk niet zo zijn dat hij daar nog langer verantwoordelijk voor wordt gehouden zodat we daar ook niet langer zijn volgelingen van kunnen beschuldigen en we na een paar dagen inmiddels niks anders kunnen doen dan de treurige conclusie trekken dat ook dit weer de schuld is geweest van zwarte lesbische communisten met raar haar. Dat is ook goed te zien op de beelden. Al die zwarte betogers die door de gangen van de Senaat rennen en dat allemaal, stuk voor stuk, ook nog eens doen verkleed als blanke rechts-extremisten, de lafbekken!!!  Het is een schande dat de MSM daar over blijft zwijgen!!! En waarom krijgt Donald Trump overal de schuld van! Trump is nooit president van de Verenigde Staten geweest! Dat was Hilary Clinton! Donald Trump heeft toch geen tieten! We worden bedonderd! Aan alle kanten!

Natuurlijk ben ik niet echt verbaasd over de ontwikkelingen in Amerika. Dat land is nu eenmaal ontstaan vanuit een genocide en de ervaring leert dat zoiets in het nationale DNA gaat zitten. Zo’n wapperende vlag van de Confederale Staten in combinatie met een man die verkleed als koloniale bizonjager een selfie neemt op de stoel van de vice -president, laten we heel voorzichtig stellen dat het land nooit echt volwassen is geworden. Want dat de schandvlek van de slavernij door decennialang wrijven alleen maar groter is geworden beloofd niet heel veel goeds voor de toekomstige spijtbetuigingen richting de oorspronkelijke indiaanse bevolking.

Maar goed. Gelukkig nieuwjaar!