Tubantia 1 oktober 2022

Ze zijn op. Wie? De Russen. De Russen zijn op. Weg. Foetsie. Verschwunden. Vot. Kats vot. Te vroeg ook. De Russen zijn te vroeg op. Die hele fucking kernoorlog is nog niet eens begonnen en ze zijn al op. Niet alle Russen zijn op. Het gaat hier om de jonge tot wat minder jonge volwassenen van het mannelijke geslacht in het bezit van de Russische nationaliteit en dan ook nog eens redelijk goed ter been zijnde. Die zijn op. Er zijn er een heleboel gesneuveld. Zoals het hoort. Dat waren soldaten. Die doen dat. Zeker in tijden van oorlog. Er zijn er een heleboel gevlucht. Wat vrij onfatsoenlijk is. Maar ja. Die zijn van D66. Die doen dat. Er zijn er ook een heleboel die zich hebben verstopt. Soms zijn dat lafbekken. Soms zijn dat landverraders. En soms zijn dat gewoon mensen die van het leven houden. Dat kan natuurlijk ook. Maar daar houdt dan het wel zo’n beetje mee op. Op. Ze zijn op.

Natuurlijk is Rusland niet leeg. Er zijn nog kinderen. Maar daar heb je niks aan. Nog niet. Maar dan zul je zien. Zijn ze eindelijk op de leeftijd dat ze gezellig mee kunnen sneuvelen is die oorlog alweer voorbij. En nog verloren ook. Kutkinderen. Je hebt er helemaal niks aan. Er zijn ook nog vrouwen. Een heleboel. Op zich leuk maar laten we eerlijk zijn, daar win je de oorlog ook niet mee. Ook niet per ongeluk. Vrouwen lopen in een oorlog alleen maar in de weg. Omdat die het leven koesteren. Omdat ze al dat leven zelf ooit op aarde hebben gezet. Die vinden dat zonde. Al dat gesneuvel. Is wel iets voor te zeggen. Iets. Niet veel.

Dan heb je natuurlijk nog de Russen die deze oorlog in gang hebben gezet. De politici. De hoge ambtenaren. De militaire top. Poetin zelf. Maar die gaan niet zelf naar het front. Dat hoort niet. Iemand moet natuurlijk wel de bevelen kunnen blijven geven. Ordnung muss sein. Bloedvergieten is één ding. Het moet natuurlijk wel naar beneden blijven druppelen.

De Chinezen zouden kunnen helpen. Daar zijn er nogal wat van. Dat de Russen een paar honderdduizend Chinezen bestellen via AliExpress. Die kunnen met z’n allen in 10 containers. Wel even oppassen dat die niet tijdens een storm aanspoelen op Terschelling. Het is niet onze oorlog. Zeker niet per ongeluk. Maar ja. De Chinezen willen niet helpen. Het is ook hun oorlog niet. Nog niet.

Blijven over al die mensen die de Russen vanuit het buitenland steunen. Met hun grote bek. Omdat ze oprecht geloven in het Russische fascisme. Omdat ze al jaren meeliften op de financiële golven van het Russische fascisme. Omdat ze zelf aan de macht zijn gekomen dankzij dat Russische fascisme. Die zouden kunnen helpen. Vanuit de VS. Vanuit Nederland. Vanuit Italië. Vanuit Hongarije. Die moeten we zo snel mogelijk naar het front sturen. Het liefst met de trein. Zwaai ik ze uit met een gedicht:

Een Enkeltje Poëtische Gerechtigheid.