Tubantia 12 augustus 2023

In mijn normaal gesproken zo landelijk lamlendige geboorteplaats Diepenheim is afgelopen week een muzikant aangevallen. Op klaarlichte dag. Met een kandelaar. Of een hondenriem. Een sterrenbeeld. Een Leopardtank. Is nog wat confuus.

Volgens de mensen die er niet bij zijn geweest kan het onverkwikkelijke tafereel het beste worden omschreven als een combinatie van een absoluut bloedbad, de misselijkmakende finale van het zevende seizoen van The Walking Dead en poreus, doorgelegen fruit in een blender van de Action. Volgens iemand anders die er vanuit Hongarije over twitterde leek het wel oorlog en was het allemaal de schuld van links Nederland.

Het zou hier gaan om de grove mishandeling van de bekende muzikant Wibi S., die hoewel hij zelf in deze de publiciteit opzocht toch graag zoveel mogelijk anoniem wil blijven. Waarvan acte. Hij werd zo ongeveer tot moes geslagen door een tot nog toe onbekende dader met een al net zo onduidelijk profiel. De aanvaller was akelig agressief, doorgesnoven opgefokt, heel erg van onder de gordel en handelde ook nog eens met voorbedachten rade.

Henk Kamp. K. Sorry. K! Henk K!

Nee hoor. Allemaal gekkigheid. Henk Kamp was niet de dader. Had natuurlijk best gekund. De bijkans dodelijke molestatie vond namelijk plaats op de oprijlaan naar het lichtelijk scheefstaande buitenverblijf van de heer Henk Kamp. Dat buitenverblijf dat ooit wereldberoemd werd door het schitterende interieur dat de heer Henk Kamp voor een prikkie op de kop had weten te tikken uit de verbeurd verklaarde inboedel van een door hemzelf gesloopte herenboerderij in Groningen. Maar dat is een ander verhaal. Over een andere misdaad.

Weer anderen verklaren dat ze zeker weten dat Frans Timmermans achter de mishandeling zat. Zoals ze Frans Timmermans ook verantwoordelijk houden voor het inferno op Haïti, de uitschakeling van alle Nederlands elftallen ooit, diverse kringspierblessures, het opwarmen van Mars, Pluto, de aarde én de zon plus de meer dan belachelijke kaaklijn van Frank Masmeier. Maar Frans Timmermans is niet de dader. Kan niet. Die heeft een alibi. Die zat op dat moment aan tafel bij Vandaag Inside. Dus. Kunnen we wegstrepen.

W. Soerjadi, die nog steeds heel erg graag anoniem wil blijven, kampt nu al een week met de gevolgen en er gaan nu stemmen op om zijn afschuwelijke lijden mee te nemen in de komende Nationale Indië Herdenking. Sympathiek idee. Misschien dat een achter achter achter achterkleindochter van Atilla de Hun een verhaaltje kan houden. Of anders Caroline van der Plas. Die weet er namelijk alles van. Die heeft ook zwart haar.

Om na de moordaanslag op W.S. zo snel mogelijk terug te keren naar een veilige situatie voor de Diepenheimse muziekscene is er afgelopen week vanuit de betrokken gemeenschap een burgerwacht opgericht, de SDF. Dit Stedeker Defence Force zal dagelijks zichtbaar patrouilleren in de Nijenhuizerlaan, bij de ingang van de Spar en tijdens openbare repetities van de plaatselijke Harmonie. Ook komt er een benefietconcert met een eigen bankrekeningnummer en mogelijkheden tot adoptie. Er is een flinke wachtlijst. Nu al.