Tubantia 12 maart 2022

Dat is me toch ook wat. Pleeg je met je goeie gedrag een plofkraak vlak over de grens blijk je op de terugweg al na één keer tanken de gehele opbrengst er doorheen te hebben gejaagd. Dat is toch niet meer uit te leggen? In wat voor land leven we als zelfs de misdaad niet meer loont? Kan de Telegraaf geen Nationale Inzamelings Actie starten? Voor de Harder Dan Alle Anderen Werkende Automobilisten. Voordat we alleen nog maar naar de pomp kunnen lopen.

Natuurlijk is al het extra geld dat we nu kwijt zijn aan brandstof niet zomaar verdwenen. Het wisselt alleen maar van eigenaar. Zoals alles van eigenaar wisselt tijdens een oorlog. Dat is nu eenmaal de bedoeling. Zo maken we vanuit Nederland iedere dag zo’n 262 miljoen euro over aan de Russen voor een heleboel emmers ruwe olie. Om dat enigszins te compenseren zouden we iedere dag twee Nationale Acties moeten organiseren. Maar als we iedere dag twee keer diep in de buidel moeten tasten voor het Goede Doel dan houden we natuurlijk op den duur helemaal niks meer over voor net die paar leuke dingen die het leven nog een klein beetje de moeite waard maken. En dat wil echt helemaal niemand. Zeker niet in dit ontzettend gave land vol van mildheid en genade.

Er zijn mensen die zich grote zorgen maken over de gevolgen die deze oorlog gaat hebben voor de Derde Wereld. Volgens mij zijn die zorgen nergens voor nodig. De Derde Wereld gaat deze oorlog echt niet voelen in de portemonnee. Die was toch al leeg. En als er de komende maanden een half miljoen mensen sterven aan acute ondervoeding dan is er aan het eind van het jaar wel mooi een flink stuk minder honger in de wereld. En dat is ook wat waard.

Verder heb ik nog een aantal verzoekjes namens de achterblijvers in Oekraïne. Stuur alstublieft geen kussenslopen meer op. Het is een ontzettend aardig gebaar maar in tijden van oorlog is er niet zo heel veel behoefte aan kussenslopen. Hetzelfde geldt voor bankstellen, fietsbellen en tuinafval. Wat wel zou helpen is een inbraakbeveiliging van Verisure. Ook al is het dat maar voor eenmalig gebruik. De camerabeelden worden dan verzameld als bewijsmateriaal voor het Internationaal Strafhof.

Prachtig en hartverwarmend om te zien hoe voortvarend Nederland de opvang van al die vluchtelingen uit Oekraïne oppakt. Dat zouden we vaker moeten doen! Om ook andere vluchtelingen een beetje vooruit te helpen heb ik daarom het volgende voorstel: De vluchtelingen die nu nog verblijven in Griekenland schuiven door naar Oekraïne. De Oeigoeren schuiven door naar de leeggevallen plekken in Griekenland. De Amerikaanse daklozen schuiven door naar China. De Zuid-Amerikaanse armoedzaaiers vertrekken naar de VS. De Europese neo nazi’s verkassen naar Zuid-Amerika. De Russen met het hart op de goeie plek vinden een nieuw tehuis in Europa. En dan zitten alle Rusland Apologeten vanavond nog aan de borsjtsj in Moskou. Een win-win-win-win-win-win-win-situatie.