Tubantia 12 november 2022

Prachtig initiatief van de heer Johan Kleine Poerik uit Enter-Oost. De heer Johan Kleine Poerik uit Enter wil graag de krokodil terug in de Regge. Uit eigen onderzoek is namelijk gebleken dat de Regge ooit de natuurlijke leefomgeving is geweest voor de krokodil. Al hebben we het dan niet over de krokodil zelf maar over een hele verre voorouder, de Teleocrater rhadinus. En het is ook niet zo dat we hier praten over het feit dat de krokodil hier eergisteren of vorige week nog aan het poedelen was in de Regge. Het beestje liep hier zo’n 245 miljoen jaar geleden rond en ja, dan heb je de oorspronkelijkheid toch echt aan je kont hangen.

Het idee is om te beginnen met 4 krokodillen, drie mannetjes en een vrouwtje. Deze beestjes zullen aanstaande zaterdag in optocht vanuit het centrum van Enter naar de Regge worden begeleid door vrolijk gezang en wellustige dans. Geen Zwarte Pieten. Ik zeg het er maar even bij. Er zijn een aantal Entersen van conservatieve snit die van de gelegenheid gebruik willen maken en de optocht willen opluisteren met 456 Zwarte Pieten, maar dat gaan we dus niet doen. Mensen die wel op komen draven in Zwarte Piet kostuum moeten er dan ook ernstig  rekening mee houden dat ze op hun kop in de Regge worden geflikkerd. Eventueel verlies van ledematen op eigen rekening!

Vanuit de Enterse samenleving hebben ons inmiddels de eerste verontruste signalen bereikt en namens de heer Johan Kleine Poerik wil ik duidelijk maken dat we die signalen aan het monitoren zijn.  Zo is het nog helemaal niet gezegd dat de 27 schapen die de heer Arnold Groot Dengerink is kwijtgeraakt sinds de zogenaamde Proefopstelling ook maar iets te maken zouden hebben met deze vier krokodillen. Wel heeft Shoarmazaak Jeruzalem uit het nabije Rijssen sinds een week de broodjes en schotels blijvend in prijs verlaagd. Misschien dat we daar eerst onderzoek naar zouden kunnen doen in plaats van altijd maar meteen weer naar de krokodillen te wijzen.

Ook zijn we begonnen met het verstevigen van Kinderdagverblijf Enter Zandman aan de  rand van schaatsvijver de Lee. We zijn inmiddels klaar met het graven van een tankgracht, er komen wachttorens met zoeklichten en middelzware wapens en een paar bevriende Oekraïners hebben toegezegd regelmatig te komen patrouilleren. Waarvoor hulde!

Wel willen we de bevolking van Enter op het hart drukken om hun hond alleen nog maar uit te laten in Gronau. Safety first!

Omdat we de natuurlijke leefomgeving van de krokodillen zo goed mogelijk na willen bootsen zullen er binnenkort ook nog 2 olifanten, een giraffe, een halve gnoe en drie vetgemeste struisvogels worden ingevlogen. Daardoor zal het traditionele Kerstcircus in Enschede dit jaar helaas geen doorgang kunnen vinden. Om zoveel mogelijk toeristen naar Enter te lokken zal er een gelikte promotiecampagne op worden getuigd en de plaatselijke VVV verwacht vooral heel veel van het idee om krokodillenleren klompen te gaan verkopen. Ik ben heel  benieuwd. Succes in ieder geval !