Tubantia 19 november 2022

Als de groei van de wereldbevolking zich doorzet in het huidige, alles verwoestende tempo en als we er daarnaast ook nog eens bij lange na niet in slagen om het dramatische stijgen der zeespiegel een halt toe te roepen, dan wonen er medio 2050 zo’n twaalf miljoen mensen in de gemeente Tubbergen. Dat is aan de drukke kant. Mijn voorstel is om alvast te anticiperen op deze noodsituatie en fluks te beginnen met het uitbreiden van Landhotel

’t Elshuys en het huidige aantal van 28 kamers en 74 bedden aanzienlijk te verhogen. Ik heb met een bevriende aannemer c.q. cabaretier uit deze prachtige gemeente gesproken en volgens ons moet het mogelijk zijn om op de huidige locatie te komen tot 345.789 kamers met in totaal zo’n 989.676 stapelbedden en we hebben ook al een offerte laten maken door een Poolse stukadoor die ter inzage ligt op een bierviltje achter de bar in de feestzaal van Partycentrum Morshuis in Albergen en dat gaat ons de kop niet kosten. Mocht de uitbreiding van het huidige Landhotel ’t Elshuys doorgaan dan kan het overigens zijn dat u voor een bezoek aan Partycentrum Morshuis een flink stuk de grens over moet. Want het gaat nogal een groot gebouw worden.

Zoals het er nu naar uit zal niet alleen Albergen in zijn geheel verplaatst moeten worden naar de omgeving van het Teutoburger Woud, ook Fleringen, Reutum, Weerselo en Tubbergen zelf moeten tussen de honderd en de twaalfhonderd kilometer naar het oosten opschuiven. Als troost ligt heel Twente dan wel aan zee. Leuk!

Aan de plaatselijke gebruiken en gewoontes zal weinig veranderen. Die verhuizen mee en blijven licht katholiek, overweldigend eenkennig en zwaar aan de drank. Ook de spreektaal zal niet veranderen. Die blijft Duits. Bij deze willen we de plaatselijke jeugd alvast geruststellen. De Geheime Zenders mogen mee. Zolang ze maar geheim blijven. Hou er wel rekening mee dat jullie dan in Duitsland wonen en dat ze daar graag naar Schlagermuziek luisteren. De platen van Charles Mingus, Radiohead, Billie Eilish, John Coltrane en Frank Zappa kunnen dus naar de kringloop. Jammer!

Ook de Zuipketen mogen mee. Al zou u ook de plaatselijke cultuur kunnen omarmen en net als de Duitsers zelf zoveel mogelijk in de buitenlucht kunnen gaan drinken. Graaf dan met een aantal Alte Kameraden een paar schitterende loopgraven en proost op Adolf.

Op Vladimir. Op het leven. Dat vinden ze leuk. Aanpassen!

In totaal zullen er op Twents grondgebied 7 hotels worden gebouwd. Dan is het vol. Die zullen straks vanaf de maan te zien zijn. De Provincie Gelderland bestaat dan uit 1 kolossale varkensflat. Die zal straks vanaf Mars te zien zijn. Limburg is dan gereserveerd voor het laatste beetje natuur en zal worden omgedoopt tot Mega Park Johan Vollenbroek. Drenthe, Groningen en een stukje Friesland zijn voor de Mocro Maffia. Want ja. Zonder drugs gaat het nu eenmaal niet. En de rest staat onder water.

Het gaat hier allemaal hartstikke overzichtelijk worden.