Tubantia 14 November 2020

De dagen beginnen zo langzamerhand in elkaar over te lopen als een zeiknat waterverfschilderij. Dat je naar bed gaat als Frank en wakker wordt als Ronald de Boer. Zelfs mijn vrouw begint op elkaar te lijken. Ik las ergens dat het nog wel een jaar kan duren voor alles weer is genormaliseerd. Een jaar! Dat is voor mij dan een enkeltje richting complete krankzinnigheid. Ik begin nu al hele dwaze dingen te dromen. Zo zag ik mezelf deze week met een rare muts op mijn hoofd plotseling figureren in het Sinterklaasjournaal. Hahaha! Meneertje Manuel in het Sinterklaasjournaal! Het moet niet gekker worden. Wat krijgen we hierna? Een nieuwe plaat van AC/DC?

Het rare is dat andere mensen mij ook hebben gezien in het Sinterklaasjournaal. Met een krentenwegge van anderhalve meter. Wat een onzin. Er bestaan helemaal geen krentenwegges van anderhalve meter. En het zou toch wel heel toevallig zijn dat net nu iedereen anderhalve meter afstand moet bewaren ik plotseling in het Sinterklaasjournaal te zien zou zijn met een krentenwegge van ook nog eens precies anderhalve meter lang. Fakenews. Onzin. Was zeker op de publieke omroep! Dat zijn ordinaire leugenaars! Links tuig dat de deur van Europa wagenwijd heeft opengezet voor de islam! Een Geit van Troje! Dat is het! Een Geit van Troje! Ali Baba en de Zetel Rovers!

Ik zou nooit in het Sinterklaasjournaal figureren. Daar ben ik veel te groot voor. Natuurlijk. Sinterklaas Zelf zou ik wel willen spelen. Maar ja. Ik ben een Tukker. En als Tukker zal je natuurlijk nooit gevraagd worden voor de rol van Sinterklaas. Want ja. Dat accent. Doet afbreuk aan het natuurlijke gezag. Dat zou niet werken. Stel je voor. Donald Trump met een zwaar Groningse tongval. Die was bij de ingang van de golfbaan de toegang tot het presidentschap al geweigerd.  

Ik heb het Sinterklaasjournaal inmiddels zelf ook terug gekeken. En ik moet eerlijk zeggen. Ik lijk er wel heel erg op. Ik snap het misverstand. Maar ik kan het niet zijn geweest. Want in de laatste aflevering sta ik met mijn zogenaamde karakter op het bordes van Paleis Soestdijk. En dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Dat de grootste Republikein van dit land toegang krijgt tot het bordes van Paleis Soestdijk.  Ze weten dat ik daar het einde van de monarchie zou uitroepen.  Dat ik daar onmiddellijk alle rododendrons uit de grond zou trekken om er Greet Hofman door die eindeloze gangen mee te achtervolgen. En wat te denken van mijn eigen geloofwaardigheid? Een volwassen man, een über-liberaal, een tegen het extreem-linkse gedachtengoed aanschurkende schavuit, die figureert in het Sinterklaasjournaal? Dat zou echt einde carriere betekenen. Dan kan ik wel inpakken. Dan zou ik echt nooit meer met goed fatsoen op een podium kunnen gaan staan. Misschien moet ik me voor alle zekerheid maar even gedeisd houden. Een maand of twaalf. En dan maar bidden dat mijn publiek dit straks vergeten is.