Tubantia 14 September 2019

Opnieuw staat een flink deel van wakker Nederland op de achterste benen. Het is ze namelijk ter ore gekomen dat salafistisch onderwijs op salafistische onderwijsinstellingen ondanks eerdere salafistische beloftes in de praktijk toch neer komt op kinderen die salafistisch onderwijs volgen. En dat is dan weer de schuld van links. Ik zou in deze gaarne een gepensioneerde Twentse porno-acteur willen citeren: ’ Doar löp oe de zak toch van leug….’ Want er bestaat maar 1 enkele reden waarom we in Nederland anno 2019 opgezadeld zitten met dat archaïsche salafistische onderwijs en dat is het bestaan van het archaïsche christelijke onderwijs. En als we vrezen voor een steeds grotere groep islamitische kinderen die op veel te jonge leeftijd worden volgepropt met orthodox religieuze onzin dan is dat enkel en alleen het gevolg van de uitzonderingspositie die onze eigen orthodoxe religieuzen al sinds de Ontdekking van de Hel in mogen nemen. Meneertje Manuel begrijpt dondersgoed waarom religieuze mensen vasthouden aan hun onderwijs op godsdienstige basis. Alleen kinderen zijn nog kneedbaar genoeg om ze de kop helemaal gek te maken. Als het aan mij ligt schaffen we per direct al het religieuze onderwijs af. En let op. Alleen het onderwijs. Al het geloof blijft 100 procent vrij. Ook al is dat geloven niet altijd verstandig. Of gezond. Want het CDA mag dan pleiten voor een landelijk verbod op lachgas, me dunkt dat het christendom nog net een tikkeltje schadelijker is voor de volksgezondheid. 

Natuurlijk maken de uitverkoren soldaten van Mohammed op dagelijkse basis ontzettend veel slachtoffers in alle uithoeken van onze aarde. Dat is voor een christelijke Amerikaanse soldaat echter niet zo heel veel anders. Die Amerikaan zit echter achter een computerscherm in een loods in Nevada een drone te besturen. Je hoort vaak zeggen dat het islamitische geweld barbaars is. Dat klopt. Het islamitische geweld is wat aan de armoedige kant. De moslims geloven daarom nog steeds in het martelaarschap. Dat lijkt heroïscher dan het is. Ze hebben domweg de middelen niet om de christenen met het nieuwste van het nieuwste om de oren te slaan. Dus wat doen de moslims? Die gooien geen slimme bommen, die gooien andere moslims. 

Het is ook geen probleem dat we op gaan lossen. Vooral ook omdat veel te veel mensen nooit en te nimmer afstand gaan doen van hun religieuze identiteit en de bijbehorende kortingsbonnen. Omdat ze zonder hun religieuze overtuiging plots deel uit maken van een wereldgemeenschap waar het niet meer draait om geloven maar om weten. En een religieus mens wil niet weten. Geloof mij maar. Ik weet dat. Uiteindelijk zal de christen altijd tegenover de moslim blijven staan. En de moslim tegenover de jood. En de jood tegenover de moslim. Laten we ons dan maar troosten met de wetenschap dat er na iedere religieuze veldslag toch weer een team van doktoren voor de gewonden klaar zal staan. En die doktoren, die zijn wel naar een goeie school geweest. Godzijdank.