Tubantia 21 September 2019

Bij deze wil ik Amsterdam van harte feliciteren met hun allernieuwste bloemenzee. De bloemenzee op het zoveelste stoepje in die lieve stad. Vooral ook wil ik Amsterdam feliciteren met het bijzondere karakter van dit slachtoffer. Een advocaat. Die hadden we nog niet. Politiek Den Haag heeft inmiddels een paar minuten stil gestaan bij deze verschrikkelijke escalatie. Er was zelfs even sprake van afschuw en ongeloof. Dat duurde gelukkig niet al te lang. Al snel werden de vertrouwde stellingen weer betrokken en ging het vooral over de vraag of we de dader van deze liquidatie mogen scharen onder het kopje Mocromaffia of dat we het wat breder moeten trekken en de gehele Marokkaanse gemeenschap verantwoordelijk moeten houden. Waarvoor niks dan hulde. 

De betreurde advocaat is ondertussen nog niet begraven. Ook is er nog geen dader opgepakt. Hoeft ook niet. Op het moment dat duidelijk werd dat het slachtoffer van deze liquidatie de advocaat was van de kroongetuige in het proces tegen Redouan  T. wist iedereen hoe laat het was. Als onze politici vervolgens niks dan verbijstering veinzen mag u dat dan ook met een flinke korrel zout nemen. Iedereen wist dat dit zou kunnen gebeuren. Ook de broer van de kroongetuige is inmiddels professioneel uit de weg geruimd. Maar ja. Dat was een Marokkaan. Dat was nog enigszins te verwachten. Dat is een cultuur-dingetje. 

Nu lag daar een man op straat waar we niet zomaar over heen zouden kunnen stappen. Want dat was er eentje van ons. Nu zijn we pas echt verbijsterd. 

Ik las ergens dat zo’n liquidatie tussen de 3 en 5 duizend euro kost. Ik weet niet of dat ex of inclusief reiskosten is. Verder weet ik sinds deze week dat de dader van deze moord rondloopt met een IQ van onder de 80. Hoe ze dat hebben onderzocht snap ik ook niet. Ik kijk al een paar jaar niet meer naar CSI Miami en het zou zo maar kunnen zijn dat er op dit moment apparaten op de markt zijn die op het plaats delict het IQ van de dader kunnen vaststellen door met een borsteltje en een beetje poeder hele moderne dingen te doen. Eerlijk gezegd snap ik ook niet precies waarom het van belang is om nu al te speculeren over het IQ van de dader. Is er voor het slachtoffer en de nabestaanden troost te vinden in de wetenschap dat je moordenaar officiëel achterlijk genoemd mag worden? Of is het niks dan een trap na. Hier ligt Emiel. Vermoord door een debiel. 

Nu komt er een speciale politieafdeling die zich gaat bezig houden met de drugscriminaliteit. Een beetje zoals de Amerikaanse DEA, maar dan anders. Ik snap dat wel. Dat is de enige manier om ook als Nederlanders nog een beetje geld te verdienen aan al die drugs. Het zal ons niet gaan gebeuren dat we financiëel naast de pot pissen in de hoogtijdagen van de Witte Eeuw.