Tubantia 17 februari 2024

De stijging van de zeespiegel is inmiddels zo schrikbarend aan het versnellen dat nieuwe berekeningen hebben uitgewezen dat de stad Amsterdam al in 2030 volledig onder water komt te staan. Zeker nu bewoners in en rond de Rijnmond tot in de verre omtrek hun auto’s de gehele dag met stationair draaiende motor op de oprit hebben staan omdat, en ik citeer: ‘…deze tragische ontwikkelingen toch niet meer tegen te houden zijn dus laten we er dan maar massaal onze Rotterdamse schouders onder zetten zodat we er zo snel mogelijk van af zijn.‘

In dit licht bezien is het ook volkomen begrijpelijk dat Kick Out Zwarte Piet heeft besloten hun activiteiten te staken omdat die dan in de nabije toekomst met de boot uit Amsterdam hadden moeten vertrekken en ja, het plaatje van een schip met zwarte mannen aan dek die Amsterdam al varende verlaten geeft gewoon een hele ongemakkelijke historische graat in de keel. Ook al omdat er in de Amsterdamse binnenstad op dat moment een verbod op dieselmotoren geldt zodat ze zelf moeten roeien.

Natuurlijk gaan er ook leuke dingen gebeuren. Zo komt de Johan Cruijff Arena tot driekwart vol met water te staan en gaan er stemmen op om dit stadion van naam te veranderen in De Kuip. Wel eerst even overleggen met Rotterdam.

Voor de rest van het land is de situatie enigszins diffuus. Er is straks waarschijnlijk sprake van 1 hele grote rivier die 92 procent van het landschap zal domineren en daarom gaan we vanaf 2030 ook terug van 12 naar slecht 1 enkele provincie, de provincie Indeijssel. Nederland telt dan plusminus 18 miljoen vluchtelingen en die worden allemaal opgevangen op de Vaalserberg. Zelf brood meenemen. Water hoeft niet.

Er komt een nieuw Nationaal Parlement op de Herikerberg. Kan gewoon in een stacaravan. Nederland telt dan nog maar 12 politici waaronder 3 badmeesters, 2 steltlopers, een forellenkweker, een zelfdrijvende huisvrouw uit Ulft, een Vier Zonder Stuurman en een alleenstaande gepensioneerde binnenschipper. Die moeten er tijdens de formatie binnen het kwartier toch uit kunnen komen. Hou wel alvast rekening met een forse stijging van de waterschapsbelasting.

Alle veerdiensten naar de Waddeneilanden komen te vervallen. Net als de Waddeneilanden zelf. Er is in het voormalige Noord-Brabant in 2030 nog 1 stronteigenwijze geradicaliseerde varkensboer aan het werk maar daarbij is niet echt sprake van een gezonde bedrijfseconomie. Er is weinig vraag naar onderwatervarkens. De EO stopt in datzelfde jaar ook met het uitzenden van The Passion. Ze komen vanaf dan met een jaarlijkse live registratie van de Kleine Zeemeermin. Heel misschien dat Jezus nog een klein gastrolletje komt spelen door in de achtergrond over het water te lopen. Duimen!

Dieka van de Kruusweg wordt een strandtent. Of een drijvende disco. Is nog onzeker. En onze eigen Hennie van der Most komt met een nieuw plan om de Pier van Scheveningen te gaan exploiteren. Die moet dan wel 155 kilometer lang gaan worden. De NS zet voorlopig boten in. Leuk.