Tubantia 24 februari 2024

Alles is gelogen. Wereldberoemde woorden. Volgens Wikipedia is de oudste versie van deze uitspraak terug te vinden op een veel te groot condoom daterend uit de 3e eeuw voor Christus. Volgens Marga Bult klopt dat niet. En kijk. Daar ga je al. Alles is gelogen. Neem alleen al de uitspraak zelf: Alles is gelogen. Dat kan niet. Want als alles gelogen is dan kun je dus helemaal niet beweren dat alles gelogen is omdat alles nu eenmaal gelogen is waardoor de uitspraak dat alles gelogen is precies gelijk staat aan de uitspraak dat niks gelogen is en je kunt toch moeilijk volhouden dat niks hetzelfde is als alles al zullen er nu mensen uit hun vel springen die schuimbekkend roepen dat daar inderdaad geen ene kloten van klopt en dat het dus waar is.  

Alles is gelogen. Fascisten zijn helemaal geen fascisten. Dat zijn socialisten. Echt. Socialisten zijn de ware fascisten. En die socialisten zijn ook helemaal geen echte socialisten. Dat zijn verschrikkelijke zeikerds. Nu zou je dus kunnen denken dat we daarmee ook de fascisten verschrikkelijke zeikerds zouden mogen noemen. Maar nee. Dat is te kort door de bocht. En het is ook niet echt een bocht. Het is meer een heel lang recht stuk weg. Sommigen zien zelfs een brug op die weg. Dat is echter geen brug. Dat is een tikfout. Daar ligt een bultrug op de weg. Geen beer. Er liggen hier geen beren op de weg. Dat zijn wolven. Vertrouw dus nooit een man die praat over beren op de weg. Dat is gewoon een vrouw. Een hele grote vrouw weliswaar. Want ja. In het lichaam van een bultrug.

Alles is gelogen. Zo komt Kim Holland helemaal niet op uw basisschool om uw kinderen te vertellen over haar Lentekriebels. Dat gaat Bobbi Eden verzorgen. Bobbie Eden is ook helemaal geen beroemde schaatser. Dat is Jaap. Jaap is niet alleen maar de naam van een snijwond. Snijwond wel. Het deporteren van grote groepen anderen gaat helemaal niet zonder gebruik te maken van grote groepen anderen. Die anderen zijn overigens volgens diezelfde anderen altijd weer dezelfden. Al bestaat daar nog wel enige discussie over. Nee. Dat lieg ik. En dat is goed. Want alles is gelogen. Mark Rutte dient het landsbelang. Leugens Behang. Rutte dient het landsbehang. De VVD is een leuke club mensen. En Frans Timmermans is niks anders dan een met overgewicht worstelende Arie Boomsma in het lichaam van een afgetrainde Sumo worstelaar die op een kapotte driewieler de Vaalserberg beklimt en zich daarbij een heel klein beetje Mao waant. Klopt ook helemaal niks van. Tenminste. Nog niet. Maar dat komt nog wel. En wat dan nog.

Alles is gelogen. Zeker in Nederland. Met dat ‘Nederland is Nederland niet meer ’. Leugens! Nederland is Nederland. Niet meer. En niet minder. Kan ook niet anders. Want je kan wel roepen:’ Nederland is Eritrea!’. Maar dat is niks dan een leugen. Waarmee je vervolgens probeert te regeren.