Tubantia 18 juni 2022

Die pop die boven de A1 aan een strop bungelde? Dat was geen boer. Dat was een inwoner van de Derde Wereld. Die hebben namelijk honger. Waarom hebben ze honger? Omdat er oorlog is in Oekraïne. En door die oorlog moeten er keuzes gemaakt worden. Wat gaan we bijvoorbeeld doen met dat kleine beetje graan dat ons nog rest? Gaan we daar de inwoners van de Derde Wereld mee in leven houden? Of maken we daar veevoer van? Wat is hier het eerlijke verhaal?

Nou. Daar kunnen we helder over zijn. Daar maken we veevoer van. Dat is hier het eerlijke verhaal. En dat stuit een heleboel boeren ontzettend tegen de borst. Dat ze daar in Den Haag vanuit hun Ivoren Toren beslissen dat we eerst onze koeien te eten geven en daarna pas onze medemensen. Dat is toch verschrikkelijk! Dat staat toch helemaal haaks op onze christelijke beginselen?! Schande! Vandaar deze bungelende Derde Wereldbewoner boven de A1. Die hing daar uit solidariteit met onze medemens. Om voor eens en altijd duidelijk te maken dat hier een grens bereikt is. Ik moest er een traantje bij weg slikken. Wat een hartverwarmende actie. Hulde!

Natuurlijk lees je in de media weer helemaal niks terug over dit eerlijke verhaal. Daar gaat het alleen maar over een paar zogenaamde boeren die met hun boerenverstand een boerenpop in een boerenoverall hebben opgehangen boven de A1 en ja, als je alleen maar de nadruk legt op de aanwezigheid van de boer in dit verhaal dan hebben de boeren het natuurlijk weer eens gedaan. Belachelijk. Dat was geen boer! Dat was een Afrikaan! Met honger! Kijk dan hoe ruim die overall over dat uitgemergelde lichaam valt!

Natuurlijk was het beter geweest als ze die pop voor alle duidelijkheid in originele Afrikaanse klederdracht hadden gestoken. Maar ja. Niet iedere boer heeft van die originele Afrikaanse klederdracht in de kast hangen. Vroeger wel. Voor tijdens het carnaval. Maar dat mocht niet meer. Zoals ook de ringen uit de neuzen van de koeien moesten verdwijnen. Want dat zou racistisch zijn. Hoe dan?

Boeren worden gewoon moedwillig niet begrepen. Dan staan ze met 50 tractoren voor het huis van een minister om te helpen haar tuin winterklaar te krijgen, reppen de media weer van intimidatie en provocatie. Blokkeren ze ’s Heeren Wegen om te helpen met het reduceren van de uitstoot van stikstof, leggen ze dat weer uit als automobilistje pesten. Spuiten ze hun akkers zo vol met pesticiden dat de laatste insecten inmiddels ook met hun koffertjes op Schiphol staan zodat de Nederlander eindelijk vrij is van bulten, rode vlekken en muggenbeten, weten ze zelfs dat nog uit te leggen als bijzonder slecht nieuws voor de natuur. Belachelijk. Alsof de mens gebaat is bij insecten. Heeft u weleens een volk proberen te voeden op een dieet van wespen, muggen en libellen? Dat zou gaan om zulke enorme stallen met zulks een absurde hoeveelheid insecten, het land zou te klein zijn. Nou dan.