Tubantia 2 maart 2024

Jazeker. Meneertje Manuel zou zijn tournee ook cancelen als de Russen zouden dreigen met een allesvernietigende atoomoorlog. Soms gaat het landsbelang nou eenmaal voor het persoonlijke gewin. Dus ik snap die Gordon wel. Hulde! Of we hierdoor Gordon qua aangedaan leed in dezelfde categorie mogen plaatsen als Aleksej Navalny? Nou. Volgens mij is het voor Gordon allemaal nog net even een tikkeltje erger. Navalny hoeft tenslotte nooit meer naar Gordon te luisteren. Dat kan hij niet. Want die is dood.

Er zijn mensen die zeggen dat Navalny vermoord is. Niet door Gordon. Tenminste. Dat is niet te bewijzen. Nog niet. Ook zijn er mensen die zeggen dat Navalny helemaal niet is vermoord maar stierf aan de gevolgen van vaccinatieschade. Maar die mensen hoeven we niet serieus te nemen. Die zitten als gekozen volksvertegenwoordigers bij ons in de Tweede Kamer. Dat zijn nuttige  idioten. Ook zijn er mensen die zeggen dat Navalny helemaal niet dood is maar gewoon met een valse pruik en dito deuntjes Europese propaganda staat te verkopen als de Nederlandse kandidaat voor het songfestival. Het zou mij helemaal niks verbazen. Datzelfde songfestival zal dit jaar overigens worden gewonnen door een Palestijn verkleed als voedselpakket. Dan weet u dat alvast.

Maar goed. Navalny zou dus zijn vermoord. Door de Russen. Zeggen ze. Alhoewel de Russen dat zelf ontkennen. Bij hoog en bij laag! Dus ja. Denk ik dan. Dan hebben de Russen het dus niet gedaan. Want dat kan helemaal niet. Want die ontkennen dat. Bij hoog en bij laag!  Zou het dan toch zelfmoord zijn geweest? Dat Navalny zichzelf al die jaren moedwillig heeft vergiftigd en gemarteld onder die meer dan erbarmelijke omstandigheden? Ik sluit dat niet uit.  Zoals ik ook nog steeds niet uit sluit dat Navalny is vermoord door Johan Derksen. Want Johan Derksen is natuurlijk niemand anders dan Jozef Stalin in een heel erg lelijk vrouwenlichaam. Publiek geheim.

Er zijn ook heel veel Nederlanders die zweren dat Navalny is vermoord door Frans Timmermans. Nou ja. Vermoord. Opgegeten. Die hebben daar verder geen bewijzen voor maar dat hoeft ook helemaal niet. Als je dat soort beschuldigingen hardop uit kunt spreken dan moet het wel waar zijn. Dat zijn overigens dezelfde mensen die beweren dat de MH17 zelf tegen die Buk-raket is aangevlogen en dat er in Hiroshima destijds alleen maar sprake is geweest van een uit de hand gelopen vuurwerkshow georganiseerd door supporters van Cambuur. Zou zomaar kunnen.

Wat we wel zeker weten is dat Mona Keizer de Nobelprijs voor de Vrede gaat ontvangen. Die zal haar volgend jaar op 29 februari worden toegekend tijdens een feestelijke ceremonie op de bodem van het IJsselmeer waar ze zal worden toegezongen door een school rolmopsen. Ook krijgt ze dan een medaille. En een handdoek. De Nobelprijs zal aan haar worden uitgereikt door niemand minder dan Caroline van der Plas die dat zal doen in een doorschijnend zeemeerminnenkostuum. Daar zullen geen filmbeelden van worden gemaakt. Gelukkig maar.