Tubantia 2 september 2023

Vandaag wil ik het met u gaan hebben over geluk. Geluk. Wat is geluk? Geluk is een dochter van dertien die niet weet wie Thijs Römer is. Geluk is een kinderboerderij in ’t Gooi waar Marco Borsato alleen maar een rennende cavia is. Geluk is een hele lelijke vrouw van iemand anders. Geluk is die hele lelijke vrouw vervolgens kwijtraken in een maisdoolhof. Geluk is een maiskneuzer cadeau krijgen en de liefde van je leven vinden. Geluk is een bootvluchteling met een zwemdiploma. Geluk is een boot missen. Geluk is vaak niks dan mazzel hebben.

Geluk is Donald Trump die klemvast zit in een botsautootje op een Mexicaanse kermis terwijl hij wordt geteisterd door verschrikkelijke buikloop. Geluk is een schoon botsautootje. Geluk is een pleister die vanzelf loslaat. Geluk is maar een griepje. Geluk is een blinde Spaanse voetbalvoorzitter die de huldiging niet kan vinden. Geluk is een trampoline onder een Russisch hotelraam. Geluk is een zelfmoordterrorist die te vroeg af gaat. Geluk is soms echt een dingetje.

Geluk is Frans Timmermans in een balletpakje en daar dan geen beeld bij hebben. Geluk is een bord eten waar je maar net bij kunt. Geluk is een hele rappe zeespiegelstijging voor hele luie zwemmers. Geluk is een raar woord. Geluk is Mona Keizer die nergens voor gevraagd wordt. Geluk is Donald Trump die klemvast zit in een mini-onderzeeër. Geluk is een schilderij van Jan Cremer. Geluk is een Turkse badplaats. Geluk is geen seizoenkaart van Ajax. Geluk is met de dommen.

Geluk is Donald Trump die nog in een condoom zit. Geluk is een hotelkamer vinden in Albergen. Geluk is een doodsbedreiging aan het adres van iemand die net een dag daarvoor overleden is. Geluk is een Twents vriendinnetje met schattige sproetjes, hele lange benen, prachtig bruin golvend haar en dan zonder de chlamydia. Geluk is een wolf die het hek niet open krijgt. Geluk is je school afmaken zonder dat daar slachtoffers bij vallen. Geluk is meer dan wijsheid.

Geluk is een concert van de Toppers missen. Geluk is verdwalen in een reisgids. Geluk is de Derde Wereldoorlog winnen in de allerlaatste minuut. Geluk is een abortus. Geluk is een seriemoordenaar die er geen zin meer in heeft. Geluk is een nieuwe prothese. Geluk is achter een trein springen. Geluk is iets Duits. Geluk moet je afdwingen.

Geluk is patat met appelmoes bij de Chinees. Geluk is nooit meer kerst. Geluk is een robbertje kooivechten met Badr Hari af moeten bellen met een schouderblessure. Geluk is iemand die je met een klauwhamer 10 keer achter elkaar op exact dezelfde schouder slaat. Geluk is een spouwmuur. Geluk is een rem. Geluk is een helmpje. Geluk is een scheenbeschermer. Geluk is een pleister. Geluk is een kontje. Geluk is een droom. Geluk is een bustehouder. Geluk is een steunkous. Geluk is een riolering. Geluk is een stoplicht. Geluk is een zithoek. Geluk is een graf. Geluk is een oven. Geluk is een brood.