Tubantia 26 Augustus 2023

Het zou natuurlijk onhandigheid kunnen zijn. Bij die Russen. Dat er zoveel van dood gaan. Per ongeluk. Vorige week nog. Een mannetje. Viel meer dan honderd keer uit een raam. Hoe onhandig ben je dan. Als je meer dan honderd keer uit een raam valt. En dan ook nog eens per ongeluk.  Bij de eerste keer vallen denk je nog: ‘Wat een mazzel dat dit raam zich op de begane grond bevindt ! ’ Maar van dat gevoel van gelukzaligheid is na de 100ste val verdomd weinig over. Net als van dat mannetje. Lijkt mij.

Je snapt wel meteen waarom ze in Rusland op geen enkele manier worstelen met de decadente gevolgen van vergrijzing. Er zijn er maar heel weinig die hun pensioen weten te halen. Maar die hebben zich dan ook ontzettend goed verstopt. In Londen. In Dubai. Op de Amsterdamse Zuidas. Waar ze door ons jarenlang met feestelijke toeters en bellen stralend wit werden gewassen. In enorme trommels. Daar gingen ze dan in als criminele oorlogsprofiteurs. En dan kwamen ze er als op handen gedragen eigenaren van een voetbalclub naar keuze weer uit rollen. Is van alle tijden. Kijk maar naar Saoedi-Arabië. Daar gaan we over een jaar of 25 ook weer ontzettend verbolgen over lopen doen. Hoe heeft dit in godsnaam zo uit de hand kunnen lopen? Hoe? Door onvervalste hebberigheid. Ouderwetse machtswellust. V.O.C. Eigenbelang. En gratis vrouwen. Geen Spaanse vrouwen. Gewillige vrouwen. Zoals ze door god gezonden zijn.

De Russische kwaadaardigheid hoeft ons ook absoluut niet te verbazen. Het is de banale werkelijkheid in stand gehouden door de belangen van aandeelhouders. Die natuurlijk best een belletje hoorden rinkelen toen 196 Nederlanders vermoord werden door Russische terroristische onbenulligheid maar toch allemaal het idee hadden dat het belletje vooral klonk voor het zoveelste copieuze 112-gangen diner. En dat was ook zo.

Pas nu, nu het niet meer hoeft, nu de schade onherstelbaar is, trekken ze hun handen er van af. De familie Heineken. Die heren Shell en Unilever. De Oranjes. Het complete middenveld van Vitesse. De hypotheekverstrekker van Peter Gillis. Zelfs de datsja van Halbe Zijlstra schijnt voor 1 euro te koop te staan op Funda. Misschien iets voor Thierry Baudet? Alleen maar een paar ramen op de begane grond.

Daar moeten we ook alvast over na gaan denken. Wat gaan we doen met al die boefjes die vanuit het Nederlandse parlement, betaald met Nederlandse belastingcenten!!!, Russische propaganda bedreven? Als we iemand als Frans Timmermans al aan de publieke schandpaal nagelen voor niks dan misplaatste dikdoenerige megalomanie, hoe moeten we dan straks af gaan rekenen met die sneue schandknapen en hun wijd opengesperde Russische Berenpoepertjes? Pek en veren? Siberië? Tribunalen?

Het zullen wel strafregels gaan worden: ‘Ik mag ook helemaal niks meer in dit land.’ Wat natuurlijk een absolute gotspe is. Want je mag echt alles in dit land. Zelfs heulen met de vijand in het hart van onze democratie. Veel vrijer ga je het niet krijgen.