Tubantia 20 Augustus 2022

We hebben niks tegen vluchtelingen. Zolang ze maar een beetje in het straatbeeld passen. Dat je d’r zeg maar niet van schrikt iedere keer als ze de hoek om komen. Dus graag niet van die al te donkeren.  We hebben trouwens niks tegen donkeren. Zolang ze maar schoon zijn. Of heel ziek. Ziek is altijd goed. Dat we er niet al te lang last van hebben. Het liefst zien we ze radioactief besmet. Zodat ze licht geven. Is niet alleen veiliger in het verkeer. Maar ook hartstikke gezellig. Dat we er zeg maar alleen nog maar een piek op hoeven te zetten.

Prettige Kerstdagen!

Iedereen is hier van harte welkom. Zolang het maar geen vrijgezellen zijn. Daar hebben we er al zat van. Eigen vrijgezellen eerst. En we willen graag ruim van tevoren mee worden genomen in een overlegtraject. Dat we de tijd hebben voor het maken van een bestellijst. We hebben bijvoorbeeld absoluut geen kapsters meer nodig. Wel is er een dringende behoefte aan masseuses, paaldanseressen en bovengemiddeld lenige dames die snappen hoe een melkrobot werkt. Als het COA ons weet te verzekeren dat er alleen maar huwbare meisjes geleverd gaan worden die tussen de 60 en 65 kilo zwaar zijn en meer dan bereid tot het inslikken van complete lettergrepen, dan beloven wij dat we ze juichend staan op te wachten langs onze invalswegen. Met open armen. En de broek op de enkels. Alvast.

In dit gedeelte van Nederland hechten we enorm aan de Vrijheid van Godsdienst en dat willen we graag zo houden. Dus liever geen moslims. Wel graag een paar boeddhisten die het niet erg vinden om op een rotonde vriendelijk te zwaaien naar voorbij fietsende toeristen. Wij zorgen voor de vlaggetjes. Sterker nog. Die hangen al klaar. Ook willen we toe naar een verplichte inburgeringscursus voor de nieuwkomers waarin we de focus leggen op regionale tradities. U moet dan denken aan poedelnaakt en geblinddoekt op uw knieën in een afgesloten bak met drek een Zwientie proberen te Tikken. Want ja. Liever geen moslims.

Liever ook geen journalisten. Ook niet als die in het thuisland gemarteld zijn. Wij denken hier altijd maar zo: ‘ Den zoll’n ze wal nit veur niks 220 volt deur zien testiekel’n hebb’n e jaagt.’ Er zijn een aantal dorpelingen die een pleidooi hebben gehouden om de geplaagde schrijver Salman Rushdie zo snel mogelijk asiel aan te bieden maar dat stuit bij de overige 99 procent van de bevolking op felle tegenstand omdat, en ik citeer: ‘… die kearl van Rushdie nun enorm anzoegende warkin’ hef op ut juust de allerachterluksten van dee achterlukke islam’.

Voor de rest is iedereen hier van harte welkom. Zelfs al zijn ze een piepklein beetje zwart. Die moeten dan wel Rooms Katholiek zijn. Zoals wij dat ooit waren. Dat we denken: ‘Oh Ja!

De zalige onschuld van de jeugd. Zo was dat vroeger. Zo’n ongerept zwart minderjarig misdienaartje. Zo’n heerlijke knul. Je voelt je geloof gewoon weer groeien. ‘