Tubantia 27 Augustus 2022

Het is allemaal niet zo moeilijk. Dit is een vrij land. En in dat vrije land heeft de vrije burger de vrije keuze. Om te kiezen. Tot in het absoluut onbenullige. Tussen Nick of Simon.

F.C. Twente of Heracles. Links of Rechts. Varkens of Vluchtelingen. Manuel of God. De Stad of het Platteland. Religie of Wetenschap. Leugen of Waarheid. Schoonheid of Lelijkheid. Dialoog of Scheldpartij. Verstand of Onderbuik. Dodelijke Ernst of Superieure Satire.

Je mag hier huilen om een dode baby in Ter Apel. Je mag hier juichen om een dode baby in Ter Apel. Je mag daar links mee scoren. Je mag daar rechts mee scoren. Je mag een arm om de moeder slaan. Je mag de vader keihard in het gezicht uit lachen. Het staat u allemaal vrij.

U mag hier overal achteraan lopen. Achter een sterke man. Achter een sterke vrouw. Een mooie vrouw. Een lelijke vrouw. Een bus. Een trekker. Een stier. Een fanfare. Een idee. Een geloof. Wansmaak. Idealen. De paus. Een prostituee. Nick. Simon. Manuel. God.

U mag de Joden overal de schuld van geven. U mag de Moslims overal de schuld van geven. U mag de Christenen overal de schuld van geven. De atheïsten. De columnisten. De kunstenaars. De gehandicapten. De wereldburgers. De blanken. De witten. De zwarten. De bruinen. De absolute kleurlozen. De buitenlanders. De binnenlanders. De blinden. De doven. De slechthorenden. De hardhorenden. De muzikanten. De aandeelhouders. De politici. De banken. De burgers. De boeren. De buitenlui.

U mag uw handen wassen in onschuld. U mag de waarheid in pacht hebben. U mag de boel bedonderen. Flessen. Verdraaien. Op de spits drijven. U mag er voor vechten. Voor vluchten. Voor bukken. Buigen. Sterven. Het staat u allemaal vrij.

U mag daar dronken bij worden. U mag daar dronken van worden. U mag aan de drugs geraken. U mag daar aan onderdoor gaan. U mag daar de prijs voor betalen. U mag uzelf onsterfelijk wanen. U mag uzelf onsterfelijk belachelijk weten. Of een ander. Alle anderen. U mag alles. U hoeft niks. U zij de glorie. Tot in alle eeuwigheid. Of zolang het duurt.

U mag uw penis rechts dragen. U mag uw penis links dragen. Exact in het midden. U mag hem verstoppen. Tussen uw benen. Om uw vrouw aan het schrikken te maken. Om uw man aan het lachen te maken. Hij mag staan. Hij mag hangen. Hij mag er af. Hij mag er aan. U mag hem op uw voorhoofd plakken. U mag er mee voor lul lopen. U mag alles. U bent een vrije burger. In een vrij land.

U mag de aarde redden. U mag de aarde vernietigen. U mag uw medemens vernederen. U mag uw medemens liefhebben. U mag ze kapot bombarderen. U mag ze het leven redden. U mag ze opvangen. U mag ze op de vlucht jagen. U heeft de keuze. De vrije keuze.

Nu al die anderen nog.