Tubantia 20 november 2021

Je blijft toch iedere keer weer zitten met een zeurend gevoel van onpasselijkheid als je bevolkingsgroepen ontmoet die van zichzelf vinden dat zij de Nieuwe Joden zijn. Vooral ook omdat de Oude Joden nog steeds niet op zijn. Sterker nog. Die hebben inmiddels een eigen land. Dat voelt toch een beetje alsof je een feestje aan het vieren bent bij de lang gehoopte dood van een strontvervelende tante die op datzelfde moment gewoon naast je op de bank naar de televisie zit te kijken. Dat is zelfs met een Familiediner van 12 Kruisgangen niet meer recht te breien. Zelfs niet door de EO. Die wonderen zijn allang de wereld uit.

Natuurlijk is het een gotspe als Thierry Baudet de Ongevaccineerden electoraal binnen probeert te hengelen als zijnde de Nieuwe Joden. Dat is zelfs bijzonder lachwekkend. Dat is alsof Louis van Gaal al na drie dagen rondrijden aan de aanvoerder van het Nederlandse Rolstoelbasketbalteam uit gaat leggen hoe je het beste een wheelie kunt maken. Nee. Dat is niet het goede voorbeeld. Alsof je een nieuwe voorzitter zoekt voor de plaatselijke speeltuinvereniging en meteen aan Jos B. moet denken. Nee. Dat is een nog slechter voorbeeld. Alsof je besluit om meerdere Gouden Televizier Ringen postuum uit te reiken aan Leni Riefenstahl. Ook niet. Alsof je Meneertje Manuel vraagt om een boek te schrijven over Amalia die daardoor net geen 18 geworden is. Dat bedoel ik.

Dat hele Forum voor Democratie is niks anders dan een verzameling studentikoze onsmakelijkheid. Het is fascisme voor de grap. Half-volwassenen die zijn blijven hangen in een ontgroening. Met een vaste kern die bestaat uit een paar omhooggevallen corpsballen die zich iedere avond in slaap rukken in plakkerige Josef Goebbels-pyjamaatjes terwijl ze dromen over dominante moeders en morsdode vaders die ze eindelijk in de rug kunnen steken. Het is tranen trekkend Nederlands Fascisme. En dat komt nooit van de grond zonder hulp van de Duitsers. Opdat wij dat nooit vergeten.

Ze traineren de zaak. Ze zeiken. Ze dreinen. Het zijn kleuters. Het zijn humorloze provocateurs. Ze maken geen muziek. Ze schilderen niet. Ze dansen niet. Ze zingen niet. Ze marcheren zelfs niet. Het is allemaal alsof. Alsof ze iets willen. Alsof ze iets weten. Alsof ze iets kunnen. Het zijn Rattenvangers zonder Hamelen. Meer is het niet. En dat zouden dan de Nieuwe Fascisten zijn? Kom toch eens op. Ze mogen nog niet eens de laarsjes van Eva Braun kussen. Ook al is dat hun natste droom.

Baudet is geen fascist. In ieder geval geen oprechte. Maak hem dan ook niet groter dan hij is. Hij zal qua formaat nooit verder komen dan de niet ingedaalde rechtertestikel van Adolf Hitler. Laten we ons gelukkig prijzen dat het zogenaamde fascisme in Nederland in handen is van een theatrale nitwit in een clownspak. Een irritante clown. Zeker. Een ontzettende kutclown. Dat ook. Maar in al zijn onoprechtheid ook volstrekt ongevaarlijk. Hij is maar een griepje.