Tubantia 21 Augustus 2021

Er kwam een prachtig voorstel voorbij van mijn zeer geliefde collega Jan Smit om de dames en heren in Den Haag te straffen voor hun bijkans misdadige dedain voor de Nederlandse cultuur. Vanaf nu gaan we alleen nog maar onvoorstelbare kutmuziek produceren. Dat zal ze leren, die gehoorgestoorde, EO-liberale cultuurbarbaren! Jan Smit zal zelf alvast het goede voorbeeld geven door zijn gehele catalogus opnieuw op de markt te brengen. In een splinternieuw jasje. Via de Lidl. Met Thomas Acda in alle achtergrondkoortjes. Met Thomas Acda op alle gitaren. Op alle drums. Op Liza Plat. Die muziek kan gewoon thuis bezorgd worden. Hoeft u er zelfs de deur niet meer voor uit. Dan kunnen alle poppodia definitief de deuren sluiten. Is daar ook eindelijk duidelijkheid.

Alle Nederlandse films zullen vanaf nu worden geregisseerd door Johan Nijenhuis. Ook alle hoofdrollen, bijrollen, figuratieve rollen en cameo’s zullen worden verzorgd door Johan Nijenhuis. Geluid en Licht? Johan Nijenhuis. Bekabeling, productie, grip, script, grime, p.r. , continuïteit en ondertiteling? Johan Nijenhuis. Catering? Marije Nijenhuis.

Alle cabaretvoorstellingen zullen het komende seizoen worden verzorgd door Guido Weijers. Ook die cabaretvoorstellingen waar wél om te lachen valt. Alle 34 Oudejaarsconferences zullen dit jaar worden gespeeld door Guido Weijers. Op alle zenders. En op alle dagen. Dat is inderdaad geen leuk nieuws voor de kijkertjes van Baby TV maar het is niet anders. Economie gaat voor schoonheid. Guido gaat ook helemaal in zijn eentje The Passion verzorgen. Succes alvast!

Alle balletvoorstellingen zullen het komende seizoen worden verzorgd door TYNKARZ Unlimited, een Pools stukadoorsbedrijf gevestigd in een aardappelkelder in het buitengebied van Noordijk. Let op! Deze voorstellingen zijn alleen te bezoeken op maandag en dinsdagochtend tussen 10 uur 15 en 11 uur 25 en dan ook nog alleen op locatie in een keuken, een woonkamer of een vestibule in aanbouw. Kaarten via Werkspot.nl

We gaan dit jaar 1 megagroot muziekfestival organiseren waar alle Nederlandse Artiesten op zullen gaan treden. Omdat we geen onderscheid willen en kunnen maken beginnen alle Nederlandse Artiesten tegelijkertijd aan hun optreden. Er komt een enorm innovatief en zo goed als drijvend podium op zo’n 30 kilometer uit de kust van  Domburg. Publiek kan gewoon thuis een Dvd’tje op zetten. Bestel deze vandaag nog bij de Lidl.

Om ook al onze jongste artiesten eenmalig de kans te geven om te schitteren zal er een drillrapfestival worden georganiseerd op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC in Rotterdam. Johan Nijenhuis zal daar videoclips komen draaien. Marije verzorgt de hapjes. En plakt de eerste pleisters.

Mimespelers mogen alleen nog hun kunsten vertonen tijdens koopavonden voor de deur van de Spar in Hengevelde. Let op! De gemeente geeft alleen toestemming voor Levende Standbeelden die Leuk Zijn voor het Hele Gezin. Dus geen langdradige verhalen over de noodzaak van schoonheid in de Openbare Ruimte. Ook niet per ongeluk.

Tot slot krijgen alle Nederlandse Artiesten een troostvolle rondvlucht aangeboden. In een Hercules! Oh nee. Onder een Hercules! Leuk!