Tubantia 28 augustus 2021

Mocht u deze week ondanks alles toch de behoefte voelen de onverbeterlijke optimist uit te hangen dan zou u zich kunnen verheugen op het feit dat Afghanistan in 2024 met een nog grotere groep atleten mee kan doen aan de Paralympics. En dat is ze na alle ellende van harte gegund! Let er wel op dat de deelnemer nog steeds min of meer zelfstandig uit de startblokken moet zien te komen. Gooien met menselijk restanten richting de finishlijn zorgt voor een onherroepelijke diskwalificatie. Het is niet anders.

Ook heb ik goed nieuws voor alle cultuurliefhebbers in ons land. Ik heb een select aantal Afghaanse muzikanten bereid gevonden om gratis en voor niks op te komen treden tijdens de komende Formule 1 op Zandvoort. Ze hoeven zelfs geen reiskostenvergoeding. De organisatie moet ze alleen even op komen halen. Alle 5674.

Verder heb ik goeie berichten uit Harskamp. Die demonstrerende jongeren en hun geestelijk gehandicapte verzorgers handelden niet uit kwaadaardigheid. Het was niks dan gereformeerde stompzinnigheid. Daar moet met een beetje Openbaar Onderwijs een wonder verricht kunnen worden. De eerste verbeteringen zouden dan zichtbaar moeten kunnen zijn tijdens de Paralympics in 2092. Hou de Tekenen in de gaten. Let vooral op water dat spontaan begint te branden. En hoe hard daar overheen gelopen gaat worden.

Mochten er in de komende maanden slachtoffers vallen onder de Afghanen waar de evacuatie jammerlijk te laat voor kwam dan heeft de regering daar nu alvast geen actieve herinnering aan. Natuurlijk is dat heel erg raar, het hebben van geen actieve herinnering aan iets dat nog niet eens heeft plaats gevonden. Maar heeft u weleens gezien hoe Ank Bijleveld een Leopard-tank achteruit in parkeert in een steegje naast Kinderdagverblijf Collaterale Schade? Dat is ook heel erg raar. Om niet te zeggen akelig.

Laten we verder niet vergeten dat die hele mislukte operatie in Afghanistan het gevolg was van de Amerikaanse bloeddorst na de aanslagen op 11 september. Dus nee. Het is niet de schuld van Sigrid Kaag. Niet alles in ieder geval. Wel is er een directe link te leggen tussen de Taliban en GroenLinks. Die drinken allebei thee. De klootzakken.

Ook in Amsterdam is met grote paniek gereageerd op de ontwikkelingen in Afghanistan. Al die hardwerkende Nederlanders kunnen we bij deze gerust stellen: de drugs blijven gewoon jullie kant op komen. Hou wel rekening met een paar minuten vertraging rond de huis aan huisbezorging. Het is nogal hondenweer. En er staan bruggen open. De politiek correcte drugsgebruikers die met het idee kwamen om een paar vluchtelingen tussen de ladingen coke te verstoppen moeten we teleurstellen, dat mag niet van de Afghaanse Keuringsdienst van Waarden. En dat snap ik. Je wil niet per ongeluk een zwaargewonde vluchteling die zich in totale paniek vastklampt aan je neusvleugels. Gaat toch ten koste van het gebruikersgenot.

Afghanistan mag het tenslotte de komende jaren weer helemaal zelf uit gaan zoeken. Wanneer de eerste Chinese militairen ze daarbij komen helpen is nog niet helemaal duidelijk. We duimen!