Tubantia 22 januari 2022

Dus als ik het goed begrijp hebben ze dat hele War Child speciaal voor Marco B. in het leven geroepen om zo onze eigen Nederlandse kinderen in ieder geval tijdens de zomervakantie een klein beetje bescherming te bieden. Dat mag je toch best onder het kopje ‘Schandalige Praktijken’ plaatsen. V.O.C. mentaliteit! Kolonialisme! Witteonderbroekencriminaliteit! Al zullen er ook nu wel weer mannen opstaan die beweren dat hiermee is gekozen voor de minst slechte oplossing omdat die kinderen toch al voor het leven beschadigd waren. En mocht er ooit ophef ontstaan over dat misbruik dan weet je nu al wat zo’n gemiddeld commercieel ingestelde mannetje op z’n Pavlovs zal zeggen: ‘Ze kunnen toch aan de bel trekken!’ Nee. Dat kunnen ze niet.  Die hangt voor die kinderen net iets te hoog.

Laten we overigens wel oppassen dat we mensen niet te al te voorbarig aan de schandpaal nagelen. Rechtstaat! Onschuldbeginsel! D66! En mocht u toch een onbedwingbare behoefte voelen om vanuit de onderbuik een of andere Marokkaan te kruisigen, gebruik dan gaffertape. Of klittenband. Nee. Doe maar geen klittenband. Daar zou zo’n woordkunstenaar toch weer alleen maar volstrekt ongepaste vunzige associaties bij kunnen krijgen. Velpon! Punaises! Tie-rappers!

Het valt me wel op dat werkelijk iedereen voorbij gaat aan de onherstelbare schade die zo’n kutprogramma als The Voice of Holland de muziek zelf heeft toegebracht. Want als er toch iets op een schandalige wijze, keer op keer en tot bloedens toe is misbruikt, dan zijn het de liedjes zelf wel geweest. Let op! Ik probeer hier dus op geen enkele wijze het volstrekt verwerpelijke, diep treurige menselijke wangedrag te bagatelliseren. Ik neem het hier op voor de muziek. Maar ja. Wie neemt het in dit land nog op voor de liedjes zelf? Hooguit een volstrekt onsuccesvolle marginale sukkel die nog verslingerd is aan de romantiek van het bloedende artiestenhart. Waarvan akte.

Natuurlijk is grensoverschrijdend gedrag niet iets dat zich beperkt weet tot het schimmige wereldje van de commerciële muziek. Zo gaan er al decennialang hardnekkige geruchten dat het ook in de porno-industrie niet helemaal pluis is. Om nog maar te zwijgen over de wereld van de nationale politiek in combinatie met de Europese Koningshuizen. Ga maar eens googelen op Dion Graus, Onsmakelijk Brilletje en een Oranje Tompouce. Niet voor de tere zieltjes!. Er is ook niks nieuws onder de zon. Grensoverschrijdend gedrag is al zo oud als de weg naar het Vaticaan. Wel is er bij al die voortdurende schandalen een alles overlappende, gemene deler aan te wijzen: Mannen. Het zijn altijd mannen. Dus. Als u wil dat er de komende eeuw eindelijk en definitief een einde komt aan seksueel misbruik, grensoverschrijdend gedrag en schaamteloos seksisme, gooi dan vanaf nu alle pasgeboren jongetjes weg in hun badwater. Of. En dat kan natuurlijk ook. Geef al die kleine prinsjes eindelijk de opvoeding die ze nodig hebben. Maak er radicale, praktiserende feministen van. En trek Jezus en Mohammed een sexy jurkje aan.