Tubantia 22 juni 2024

‘Rutte gaat naar de NAVO!’ Wie gaat er naar de NAVO? ‘Rutte!’ Welke Rutte? Die van De film van Ome Willem? ‘Nee, dat is Rutten. Ik heb het over Rutte. Zonder n.’ Oh. Die ken ik niet.

‘Doe niet zo raar! Mark Rutte! Die was de afgelopen 211 jaar minister-president van dit land!’ Van welk land? ‘Van Nederland!’ Is Nederland een land? Sinds wanneer is dat dan?

‘Sinds Mark Rutte! Die is daar in 1813 mee begonnen zodat hij wat leuks had om over te vertellen tijdens het vak maatschappijleer.’ Ik kan me geen Mark Rutte herinneren. ‘Die kwam altijd op de fiets naar het Binnenhof!’ De fiets is pas uitgevonden in 1817. Maar goed.

Wat gaat die zogenaamde Rutte dan doen bij de NAVO? ‘Iets enorm gewichtigs zeggen ze!’ Gaat ie de Palestijnen helpen? ‘Alleen als de Amerikanen dat willen.’ Welke Amerikanen? ‘De Amerikanen die er voor hebben gezorgd dat Rutte naar de NAVO gaat.’ Dus Rutte is niet echt de baas? ‘Jawel. Rutte is de zetbaas. Dan ben je dus zo goed als heel erg belangrijk!’ Een soort van slaaf dus? ‘Nou. Een slaaf zou ik hem niet willen noemen. Daar is hij net een tikkeltje te blank voor.’ Oh. Dus volgens jou bestaan er geen blanke slaven? Dat klinkt mij dan weer een tikkeltje te racistisch. En gaat hij straks ook overal op de fiets naar toe? ‘Dat gaat lastig worden. Rutte moet als baas van de NAVO ook af en toe naar het buitenland.’ Het buitenland? Je bedoelt het buitenland waar we net als Nederlands electoraat van hebben afgesproken dat we daar geen ene kloten meer mee te schaften willen hebben? Dat is dan de zoveelste middelvinger die de Haagse Elite opsteekt in de richting van de Gewone Hardwerkende Nederlander! Wat een smeerlap! Die Rutte is vast van D66! ‘Rutte is een VVD’er.’ Oh.

En wat gaat hij straks doen aan dit verschrikkelijke kutweer? ‘Niks.’ Wat hebben we er dan aan dat hij de baas van de NAVO wordt? ‘ Ook niks. Maar zoals gezegd zit hij daar ook helemaal niet voor ons. Hij zit daar vooral om de Amerikanen een beetje uit de wind te houden.’ Waarom zou je dan als Nederlander in vredesnaam zetbaas willen worden van de NAVO? ‘Tja. Het is een nogal ambitieus mannetje. En hij is al een tijdje op zoek naar een vriendin.’ Dus die Mark Rutte is eigenlijk baas van de NAVO geworden omdat hij in ons land geen goeie vrouw kon vinden? ‘ Beetje kort door de bocht, maar ja.’ Wat een homo. ‘Dat zijn geruchten.’ Wat zijn geruchten? ‘Dat hij homoseksueel zou zijn.’ Oh. Maar wat heeft Nederland er dan aan dat die Rutte de baas gaat worden van de NAVO. ‘ Nou. Het is vooral goed voor het bedrijfsleven!’ Voor de bakker in mijn dorp? ’Nee nee! Het internationale bedrijfsleven! Die gaan hem achterna reizen. En dan daar weer achterna reizen. En dan daar weer achterna.’

Oh.