Tubantia 23 december 2023

Ik droomde van een kerstpakket. Dichter bij kom ik ook nooit bij een kerstpakket. Of ik moet er eentje jatten. Maar ja. Niet echt de kerstgedachte. Er zaten hele rare dingen in. Om te beginnen een zeer onsmakelijke combinatie tussen een kalebas en een tompouce. En meteen de vraag waar je die moet kopen. Bij de bakker? De groenteboer? De kapper?

Er zat ook een volledig geüniformeerde BOA in die terwijl hij nog in de verpakking zat al een sprintje aan het trekken was. Kijk! Daar heb je wat aan! Ontzettend leuk voor in de vensterbank. Of in de tuin. Met een kruiwagentje. Jammer genoeg nog zonder hoofddeksel. Zelf maar even een keppeltje breien. Of een hoofddoek. Of een rood mutsje. Iets dat enorm veel autoriteit uitstraalt. Een wollen condoom. Leuk.

Zit ook een bon in voor een gratis hotelovernachting. In Uden. Wel moet ik dan een kamer delen met 299 anderen. Gezellig. Ben gek op Twister. Zeker als daar allerlei protheses bij gebruikt worden. Om mijn getraumatiseerde kamergenoten op hun gemak te stellen zit er ook wat afgekeurd Palestijns vuurwerk in het pakket. Binnen af te steken. Dank u wel lieve kerstman!

Wat is dit dan? Een brandende tank! Er zit gewoon een fucking brandende tank in mijn kerstpakket! Met de Russen er nog in! Geweldig. Want die had ik nog niet. Kan mooi in de tuin. Naast de BOA. Niet in de keuken. Nooit doen. Brandende Russen in de keuken. Te gevaarlijk. Vooral ook omdat er geen blusdeken bij zit. Dat is namelijk geen blusdeken. Dat is een parketvloer. En je moet nooit een parketvloer op een brandende tank gooien. Dat weet iedereen. Mag ik hopen.

En nou vraag ik u. Heeft u het ooit zo zout gegeten? Er zit gewoon een moslim in mijn kerstpakket! Een moslim! In mijn kerstpakket! Nederland is Nederland niet meer. Waar gaat dit in godsnaam eindigen? Ze zitten al in ons kerstpakket! Vandaar dus dat ik de ham niet kon vinden. En waar zijn mijn maagden? Vorig jaar zaten er nog 72 maagden in mijn kerstpakket. Mag ook al niet meer. Dat belachelijke woke maakt echt alles kapot. Hoe moet ik zonder die 72 maagden de kerstdagen door gaan brengen? Met mijn schoonfamilie? Weet u wat ik normaal gesproken met die 72 maagden zou gaan doen? En dat dan in plaats daarvan met mijn schoonfamilie? Tijdens de kerstdagen? Bent u wel helemaal lekker?

Kijk. Dat is dan wel weer aardig. Vind ik daar zomaar een paar Joodse onderduikers in mijn kerstpakket. Die moeten daar al een tijdje verstopt hebben gezeten. Mag dat eigenlijk wel? Is zo’n kerstpakket dan nog wel helemaal koosjer? Maar verder alleen maar hulde. Het kan dus wel. Moslims en Joden in hetzelfde kerstpakket. Vind ik ergens toch een voorzichtig teken van hoop. En daar gaat het om tijdens de kerstdagen. Dat we het feest van het licht en de vrede vieren. Tot in het absoluut absurde.