Tubantia 23 maart 2024

Landsbelang. Het draait allemaal om het landsbelang. Ons landsbelang. Niet hun landsbelang. Hun landsbelang is namelijk niet ons landsbelang. Kan ook niet. Hun landsbelang staat haaks op ons landsbelang. Dat zijn botsende landsbelangen. Je zou zelfs kunnen stellen dat hun landsbelang niks anders doet dan ons landsbelang hinderlijk in de weg lopen om het daarna ook nog eens moedwillig te beschadigen en dat lijkt me niet in het belang van het landsbelang.

Of ik hier de inhoudelijke kanten van ons landsbelang wat nader uit de doeken zou willen doen? Nee. Mag ik niet. Landsbelang. Ik weet. U denkt dat ons landsbelang niks anders is dan opgetuigd eigenbelang en ik geef het grif toe, die indruk wekken we zelf ook wel meer dan een klein beetje. Maar dat kan helaas niet anders. Dat is nou net wat het landsbelang het landsbelang maakt. En dat u dat niet begrijpt of wil begrijpen zegt meer over uw landsbelang dan over ons landsbelang.

Het is ook een kwestie van gezond verstand. Een combinatie van gezond verstand en landsbelang. Je ziet het dan vaak in een oogopslag. Varkens zijn altijd van landsbelang. Vluchtelingen eigenlijk bijna nooit. Dat heeft te maken met de kostprijs. En die is van landsbelang. Dus ja. Hoera voor de varkens! En flikker op met die vluchtelingen. Behalve natuurlijk als die vluchtelingen achterlijk rijke Russen zijn. Die helpen we dan een handje. Uit landsbelang. We hebben overigens niks tegen buitenlanders. Zolang ze dat maar blijven. En als ze dan toch hier naar toe komen dan alleen als arbeidsmigranten. Die mogen wel. Dat zijn de galeislaven van onze land en tuinbouw. Die zijn van ons. Ons landsbelang.

Ons landsbelang is flexibel. Soms praten we Duits. Straks praten we Russisch. Elk dorp heeft nu alvast een Chinees. We zijn er klaar voor. Moet ook wel. Uit landsbelang. We zijn nu eenmaal een volstrekt onbeduidend kutlandje. Dus waaien we mee. Met alle winden. De ene keer zijn we voor de Joden. De andere keer zijn we voor de nazi’s. En altijd zijn we tegen de moslims. Niks persoonlijks. Landsbelang.

De glorieuze terugkeer van kinkhoest om de druk op de kinderopvang te verlichten? Landsbelang. Het asfalteren van de gehele Veluwe zodat we een beetje door kunnen rijden? Landsbelang. Het gratis verstrekken van doorgeladen vuurwapens aan minderjarige leden van Amsterdamse drilrapformaties om zo niet alleen de sukkelende uitvaartbranche in Osdorp een kontje te geven maar ook de prijs van een gram cocaïne te stabiliseren? Landsbelang. Sowieso alle drugshandel en de kosten vretende bestrijding daarvan. Landsbelang. Kiloknallers en stalbranden. Boeren en Parkinson. Voetballen in Mekka. Mona Keizer met een kraampje op de Kampeer- en Caravanbeurs in Kiev. Zeventien splinternieuwe kerncentrales in Groningen. Gordon die Dubai niet meer uit mag. De glorieuze terugkeer van de pest om de druk op de woningmarkt te verlichten. Limburg verkopen aan Duitsland. Limburg weggeven aan Duitsland. Limburg dan maar te koop zetten op Marktplaats.

Landsbelang. Allemaal. Landsbelang.